3FM nieuws

The Haunted Youth op Pinkpop: "het is je taak als artiest om je uit te spreken"

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. The Haunted Youth op Pinkpop: "het is je taak als artiest om je uit te spreken"

Belgische band The Haunted Youth zagen we vorige zomer op Lowlands en afgelopen winter op ESNS in Groningen. Nu mogen ze Landgraaf veroveren en dat deden ze. Direct na hun show spreekt 3FM-dj Jaimy ze in de studio van 3FM op Pinkpop.

De tour tot nu toe

Jaimy valt meteen met de deur in huis. "Joachim, je komt net van het podium af. Ben je relaxt, ben je opgelucht, zit je vol adrenaline, wat gaat er door je lichaam?" Dat laatste laat de frontman van de band weten. "Ik ben echt PUMPED UP!" Hoe dat komt? Door een goede voorbereiding blijkt. De band zit midden in hun tour en weet dat vol te houden door veel te slapen, weinig alcohol, weinig drugs en gezond eten.

Ze touren op dit moment door heel Europa, maar is er eigenlijk een verschil tussen het Nederlandse en Belgische publiek? "Nederlanders zijn meer uitgelaten, Belgen zijn een beetje meer awkward. Niet allemaal, maar over het algemeen zijn de Nederlanders en Spanjaarden echt loco."

foto: Ben Houdijk

foto: Ben Houdijk

Show voor Sanda Dia

Tijdens een van die shows, besloot de band het optreden op te dragen aan Sanda Dia. Sanda is een 20-jarige student aan de KU Leuven die in 2018 stierf na een zwaar ontgroeningsritueel. Iets wat de afgelopen weken veel in het nieuws kwam omdat er ophef ontstond over de straf die de leden van de studentenvereniging opgelegd kregen. "Ja sowieso. Ik ben daar totaal niet van gediend en word daar echt agressief van. Fuck al die shit en iedereen die daar achter staat."

Joachim vindt het de taak van een artiest om zich uit te spreken. "Ik ben nog een beetje aan het leren hoe je dat dan doet. Ik vind het belangrijk dat artiesten die situaties wel erkennen. Ik heb ook gehuild omdat ik me dat aantrek. Hij was ook een outsider en ik schrijf over die mensen. Ik voel mij heel related tot hun."

Bekijk het interview hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM x Pinkpop 2023

Met 3FM sta je vooraan op Pinkpop! In het weekend van 16, 17 en 18 juni doet 3FM verslag van het festival in Landgraaf. We zenden optredens uit van o.a. Robbie Williams, Red Hot Chili Peppers en Queens Of The Stone Age. Ook doen 3FM en 3voor12 online verslag van het festival via 3fm.nl, maar ook Instagram, TikTok, Facebook, Twitter en YouTube.

Op NPO 3 doen Vera Siemons, Raven van Dorst en Eva Cleven verslag. Op zaterdag 17 juni
vanaf 22:15 en op zondag 18 juni vanaf 20:10 op NPO 3. Dit jaar is Pinkpop ook weer live te volgen op NPO 2 extra. Vanaf vrijdagmiddag (13:30 uur) tot zondagavond laat (01:00 uur) is daar een driedaags live-marathonverslag van Pinkpop 2023 te zien.

Ster advertentie
Ster advertentie