3FM nieuws

3voor12: De beste feesten en festivals op Koningsnacht- en dag

  1. Nieuwschevron right
  2. 3voor12: De beste feesten en festivals op Koningsnacht- en dag

De een doolt het liefste de hele dag over marktjes, waar mensen hun tweedehands koopwaar proberen te slijten. Anderen wanen zich in oranje sferen op verschillende feesten en festivals. Omdat het nogal moeilijk is om te kiezen, heeft de 3voor12-redactie een overzicht gemaakt van de tofste feestjes.

Of je nou het liefst al je je kruit verschiet tijdens koningsnacht of spaart voor koningsdag, de drukte opzoekt in Amsterdam, of juist naar Groningen, Nijmegen of Eindhoven trekt voor iedereen valt er wel iets te vinden. Rock, house, hiphop, techno, we hebben een behoorlijk uiteenlopende selectie gemaakt. En natuurlijk ook niet alleen feesten waar je nog voor moet hopen een kaartje te bemachtigen, er zit ook genoeg gratis tussen. Een kleine greep:

A Paradigm Of Excellence (Groningen / Helsinkistraat 6 / €29,50)
Misschien niet het goedkoopste feestje in de lijst, maar bij aankoop krijg je wel twee dagen aan excellente muziek voorgeschoteld. Een extended-set van Joris Voorn, Ici San Merci, Camiel Daamen, Malbetrieb en BDKR op vrijdagnacht en o.a. Tiga, Roman Flügel, stranger, Neo Young en een live-set van Area Forty_One. De koningsnacht editie start om 23.00 uur en de volgende dag barst om 14.00 uur het feest weer los in Paradigm.

El Haloef Litsini (Amsterdam / IJpromenade 2 / Gratis)
Ook dit jaar slaan Patta, Mo Manager en Appelsap de handen weer ineen en organiseren een gratis evenement in de Tolhuistuin. Onder andere AJ Tracey, Yung Nnelg, Bokoesam, Vic Crezée, Jordi Botticeli, Martello, Wix en Radical Hi-Fi komen langs. Verwacht een blend van hiphop, UK vibes en eclectische dansmuziek.

Oranjepop (Nijmegen / Hunnerpark / Gratis)
Ook in Nijmegen wordt de koning natuurlijk niet vergeten. In de keizerstad wordt groots uitgepakt met Jungle by Night, De Likt, Janne Schra, zZz, Sue the Night, Mombay en The Brahms. En als dat nog niet spannend genoeg is, wordt er ook nog een Syrische picknick georganiseerd. Lekker picknicken onder het genot van je favoriete bandjes, en dat oranje shirt kun je stiekem gewoon thuislaten. Kortom, een koningsdagfestival zoals het zou moeten zijn. Nu alleen nog duimen dat het weer ons niet in de steek laat.

Koningsdag Festival (Zwolle / Burgemeester Drijbersingel 7 / Gratis)
Natuurlijk is dit de enige stad die het feest kan vieren in het bijzijn van de eregast zelf. Terwijl Willem IV zijn jaarlijkse rondje maakt, komt hij onder andere even een kijkje nemen bij het optreden van Typhoon. Daarnaast zijn er acts als The Cool Quest, Dazzled Sticks, Bewilder en Causes. Ook maakt Rico samen met een Zwols jeugdstrijkorkest een speciaal anthem voor dit jaar. Wil je het officiële feest graag van dichtbij meemaken, dan moet je dit jaar naar Zwolle.

>> Bekijk alle Koningsdag- en nacht tips op 3voor12.nl

Ster advertentie
Ster advertentie