3FM nieuws

Prince brengt twee nieuwe platen uit

  1. Nieuwschevron right
  2. Prince brengt twee nieuwe platen uit

His Royal Badness Prince heeft twee kersverse albums klaarliggen voor release!

Naast de al eerder aangekondigde plaat met zijn band 3RDEYEGIRL, Plectrum Electrum, brengt Prince ook een soloalbum uit met producer Joshua Welton. Zo meldt entertainmentsite Star Tribune maandag 23 juni.

Plectrum Electrum

Plectrum Electrum is het 'debuutalbum' van 3RDEYEGIRL. Met deze nog niet uitgebrachte plaat kwam Prince 25 mei naar de Amsterdamse Ziggo Dome. De zanger liet begin mei weten dat hij niet meer wil vloeken in zijn liedjes. Op het album Plectrum Electrum staan dan ook ab-so-luut geen beledigende kreten.

Prince rapt op nieuwe plaat

Naast Plectrum Electrum heeft Prince ook een plaat opgenomen met producer Joshua Welton. De zanger liet de tracks van het album afgelopen weekend horen aan Star Tribune-reporter Jon Bream tijdens een privé-optreden.

Naast nieuwe, funky nummers met titels als 'The Gold Standard', 'This Could Be Us' en 'Funk 'n' Roll' (een remix van de 3RDEYEGIRL-track) waagt de artiest zich aan een rap met de Britse popsensatie Rita Ora. De samenwerking met Rita Ora wordt waarschijnlijk als eerste gereleased, liet Prince weten, "because time is money".

De releasedata voor beide platen zijn tot nog toe onbekend.

Ster advertentie
Ster advertentie