3FM nieuws

Queen brengt naast nieuwe plaat ook livealbum uit

  1. Nieuwschevron right
  2. Queen brengt naast nieuwe plaat ook livealbum uit

De legendarische popband Queen brengt na de zomer een plaat met nieuwe nummers én een livealbum uit!

They Will Rock You! Queen-fans mogen hun handjes dichtknijpen, want na de zomer verschijnt er een een boel nieuw materiaal van de band.

Live At The Rainbow '74

Het nieuwe livealbum van Queen heet Live At The Rainbow '74. De plaat, waarop nummers als 'Killer Queen' en 'Seven Seas Of Rhye' staan, werd 31 maart 1974 opgenomen in het Rainbow Theatre te Londen. Queen wilde het livealbum destijds meteen uitbrengen, maar het studioalbum Sheer Heart Attack kreeg voorrang. Veertig jaar later komt 'ie alsnog uit: in september ligt Live At The Rainbow '74 in de winkels, op CD én DVD!

Queen Forever

Naast het livealbum brengen de mannen van Queen later dit jaar ook een plaat uit met daarop nooit uitgebracht materiaal. De nummers zijn destijds ingezongen door Freddie Mercury. Het album gaat waarschijnlijk Queen Forever heten, zo vertelde Brian May in een interview met BBC Wales.

Queen

Queen is een van de meest succesvolle bands uit de popgeschiedenis. De band scoorde in Nederland vijf keer een nummer 1-hit ('Bohemian Rhapsody', 'Somebody To Love', 'Crazy Little Thing Called Love', 'Under Pressure', en 'I Want To Break Free'). Leadzanger Freddie Mercury sterft op 24 november 1991 aan de gevolgen van AIDS.

Is de muziek van Queen niet weg te denken uit jouw platenverzameling of weet je juist niet precies welk geluid bij deze grote naam hoort? Check dan hier het legendarische concert van Queen in Budapest.

Queen - Hungarian Rhapsody live in Budapest (1986)

Ster advertentie
Ster advertentie