3FM nieuws

Goldband overweegt deelname aan het Eurovisie Songfestival

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Goldband overweegt deelname aan het Eurovisie Songfestival

Is het Eurovisie Songfestival-stokje officieel overgedragen aan de nieuwe generatie van Nederlandse popartiesten? Na S10, overweegt Goldband nu namens Nederland mee te doen aan de volgende editie van het Eurovisie Songfestival. De band is na de afgelopen editie geïnspireerd geraakt en overweegt momenteel om zich in te schrijven, vertelt Milo tijdens de uitzending van De Slimste Mens dinsdagavond.

Douze points voor Goldband?

De band heeft voorheen nooit iets gehad met Songfestival, totdat afgelopen editie muzikant-collega S10 meedeed. Voor het eerst hebben ze het op de voet gevolgd, vertelt Milo, en vroegen ze zich af: "Is dit iets wat wij zouden willen? En ja, het is wel iets wat de meerderheid nu overweegt."

Rob Goossens, andere kandidaat in De Slimste Mens, juicht het in elk geval toe: "Het wordt sowieso een interessante editie, Oekraïene heeft de vorige editie gewonnen maar daar kan het niet plaatsvinden dus moet het naar een andere stad. En waar anders dan in de stad van vrede en recht: Den Haag!" Wat een thuiswedstrijd zou betekenen voor de Haagse band.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Sgoed'

Overigens is dit niet het eerste teken van interesse die Goldband toont in deelname aan het Eurovisie Songfestival. Op een eerdere Instagram-post van 3FM waarin de vraag werd gesteld: "Wie moet er volgend jaar meedoen aan het Eurovisie Songfestival?" Antwoordde de band met: 'Sgoed', nadat ze meermaals in de comments werden getagd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

foto: 3FM

Ster advertentie
Ster advertentie