3FM nieuws
BNNVARA

Dit zijn de vakantietips van Sanders Vriendenteam

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn de vakantietips van Sanders Vriendenteam

Door al het coronageweld is het bijna onmogelijk om komende zomer je vakantie te vieren in een lekker warm land. Waarschijnlijk geen Franse gezelligheid of Spaanse stranden, maar gelukkig hebben we in Nederland ook prachtige plekken! Elke ochtend heeft Sanders Vriendenteam vakantietips voor je, lekker in eigen land. Je checkt ze hieronder.

Limburg

Wat de hoogtepunten van Limburg zijn? Peter Nauts vertelt het je:

  • Heuvelland
    Het zuiden is de place to be. Bezoek Maastricht en ga lekker bourgondisch aan de Maas zitten, of bezoek Valkenburg. Daar kun je grotten bezoeken of jezelf uitleven op de rodelbanen.
  • Vaalserberg
    Dit is het punt waar België, Duitsland en Nederland samenkomen. Met 322 meter is dit het hoogste punt van Nederland.

Zit hier nog niets voor je tussen? Ga shoppen in Roermond, indoor skiën naast het Pinkpop-terrein in Landgraaf of bezoek het blotevoetenpad, waar je lekker zonder schoeisel van de natuur kunt genieten. Een luisteraar tipt ook nog een indoor visrivier: zelfs

ZeELAND

Waar ligt nou precies die Zeeuwse Rivièra? Luisteraars Mark en Tirza vertellen het je! "Zeeuws-Vlaanderen: we hebben heel veel stranden, veel zonuren, mooie paviljoens, verse vis...De rest van Zeeland is ook heel mooi, maar Zeeuws-Vlaanderen is het mooist." De tip van Mark komt er meteen achteraan: "Kom ALSJEBLIEFT niet naar Zeeuws-Vlaanderen. Het is hier prachtig, maar ook lekker rustig. Laten we dat zo houden, haha, blijf lekker in Zoutelande!"

Onze huis-Zeeuw Luc Sarneel heeft nog een extra tip voor je: "Walcheren heeft de mooiste stranden van heel Nederland. Strandhuisjes, alles erop en eraan. Surfen kan trouwens ook heel makkelijk in Zeeland, het waait er altijd!"

Gelderland

Een enorme provincie met eindeloze opties, maar presentatrice Carrie Ten Napel tipt Harderwijk als thuisbasis! Komt 'ie:

  • Harderwijk
    Je kent het misschien van vroeger omdat het Dolfinarium er zit, maar Harderwijk heeft meer! Naast de vernieuwde boulevard is het centrum heel gezellig: de Vismarkt voelt als Frankrijk, de Grote Markt heeft tig gezellige terrasjes en soms livemuziek.
  • Stadsstrand
    Nieuw in Harderwijk: een eigen stadsstrand! Je kunt een bootje huren naar verschillende eilandjes of door naar Elburg, ook een leuk stadje!
  • Zandverstuiving
    Klaar met water? Vertrek dan naar de zandverstuiving, die geeft he 't gevoel alsof je in Afrika bent. Daarnaast ligt zowel bos als heide, dus je kunt alle kanten op.

Zuid-holland

De geboorteprovincie van Sander. Dit is echt wat je daar moet doen:

  • Kagerplassen
    Luisteraar Wendy is hier fan van: "De Kagerplassen zijn te gek. Mooie eilandjes waar je je boot even kan afmeren, en tussen de koeien kan picknicken. Ook kan je vanaf de plassen zo het centrum van Leiden in varen, wat nu heel bijzonder is want het is ontzettend rustig."
  • De Maeslantkering
    Luisteraar Daan is daar fan van: "Dat is echt een technisch hoogstandje en een hoogtepunt van onze deltawerken. "
  • Rottemeren
    Luisteraar Floor tipte dit: "Heel leuk om bezoeken is recreatiegebied de Rottemeren waar je kan varen. En verder is er een kinderboerderij en fijne terrassen."

Flevoland

De nieuwste provincie van ons land, Flevoland! Voor veel mensen relatief onbekend terrein, dit kan je er doen:

  • Noordoostpolder
    Urk en Schokland, perfect places in de Noordoostpolder. Luisteraar Ingrid: "Dat waren beide ooit eilanden in de zuiderzee, en dat zie je daar terug. Dat is wel mooi om te zien!" Als je zon nodig hebt, die is daar ook te vinden: "We hebben heel veel leuke strandjes en haventjes waar je kan zwemmen, en waar ook leuke strandtenten zitten. "
  • Dornhout Mees
    Luisteraar Jesse is meer den enthousiast over dit stukje Flevoland: "Ja! Dan moet je naar Dorhout Mees. Daar kun je allemaal activiteiten doen zoals kleiduiven schieten, mountainbiken, quad rijden, footgolf etc. Dat is altijd leuk!"
  • Stadslandgoed de Kemphaan
    Exotische dieren, love it! In Stadslandgoep de Kemphaan, vlak buiten Almere, is Stichting aap. Zij vangen exotische dieren op die uit vervelende situaties gered zijn. Het vette is dat ze daar zelfs rondleidingen geven. Dus ben jij fan van exotische dieren? Check vooral deze locatie!

Overijssel

'Lekker brommers kiek'n!' Dit herken je vast wel als je in Overijssel woont! Naast de betekenis van deze uitdrukking is er nog veel meer te ontdekken in deze provincie.

  • Borne
    Luisteraar Mart is hier geboren en is een goede ambassadeur: "‘s Ochtends eerst een wandeling door Oud Borne, waar mooie gebouwen staan, allemaal oude ambachten te vinden. Dan stap je op de fiets, en kun je naar Boerderij de Haar, dat is een soort FEBO-boerderij waar je verse melk uit de muur kan trekken. En dan eten en zuipen bij Grand Café de Steeg, waar alle jonge mensen uit Borne samenkomen. Lekker eten en bestel een Bornse Babbelaar. Dat is ons eigen drankje en word je goed lam van!" Klinkt goed, just do it!

  • Sallands heuvelrug
    Zin in meer rust? Ga dan naar Sallands Heuvelrug, dit is een heel mooi nationaal park tussen Hellendoorn en Holten.
  • Hellendoorn
    Zeg je 'Hellendoorn', dan zeg je daarna meestal 'attractiepark', want daar staat deze plek vooral bekend om. Lekker even het kind in jezelf loslaten aldus luisteraar Garin.
  • Hardenberg
    Luisteraar Bas is van van Hardenberg. Hij zegt: "Prachtige bossen en aan de rivier de vecht. Vraag anders Jorien maar!" Ook radiolegende Edwin Evers, de man die ooit een ochtendshow maakte bij 3FM, kun je daar in levende lijve tegenkomen.

Groningen

"Er gaat niks boven Groningen", werd natuurlijk gezegd in Sanders Vriendenteam. Daarom hier een aantal leuke plekken, van de luisteraars, die je kunt bezoeken of moet proberen in de provincie Groningen!

  • Groninger Forum
    Luisteraar Kiara was kort en krachtig over het gebouw in hartje centrum: "Het heeft alleen al een top uitzicht!".
  • Lauwersoog
    Als je op zoek bent naar een rustige plek aan zee, dan moet je zeker een kijkje nemen in Lauwersoog! Naast een vakantiepark, kun je daar ook heerlijk wandelen en fietsen in de rustgevende bossen.
  • De Eierbal
    Iets wat natuurlijk niet mag ontbreken is de typische 'eierbal'. Een heerlijke snack, lijkt op een bitterbal, maar is het zeker niet! Kom je in de provincie Groningen? Probeer dan zeker de eierbal.
  • Roegwold
    Als je niet een groot fan bent van drukte en liever de stad wilt ontlopen, zijn er natuurlijk nog geweldige dorpjes die je kunt bezoeken. Één van die dorpjes is Roegwold. Daar is een enorm natuurgebied waar je alles tegenkomt wat je niet in een stad zult zien! Heerlijk voor de rust.
  • Bourtange
    Dat is een oude vesting die gerestaureerd was naar hoe het in 1742 was. Je kunt daar wandelen en zijn veel bezienswaardigheden uit vroegere eeuwen. Soms zijn er ook historische evenementen.
  • De Noordkaap
    Luisteraar Marielle zegt: Ga naar het noordelijkste puntje van het vaste land, in de volksmond heet dit De Noordkaap. Er staat daar een kunstwerk dat ‘De Hemelpoort’ heet. Je hebt hier het gevoel dat je aan het einde van de wereld staat en je hebt een mooi uitzicht!
  • Appingedam
    Je kan in Appingedam naar de Hangende Keukens. Die keukens hangen boven het water omdat vroeger huizen te klein waren in Appingedam. Omdat naast het huis meteen water is kon je niet uitbouwen, dus hangen ze als een ‘bakje’ aan het huis vast.
  • De kleurrijke huisjes van Zoutkamp

    Voor een leuke insta foto’s moet je naar de kleurrijke huisjes van Zoutkamp! Dat is een klein vissersdorpje aan het Lauwersmeer maar inmiddels super populair.

    Zeker even het stoppen waard voor de mooiste kiekjes van Groningen.

Friesland

  • Waddeneilanden
    3FM-Luisteraar Marcus biedt zichzelf aan als radio-tourgids lands de Waddeneilanden; dus Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog! Vlieland is fantastisch maar wel heel erg klein volgens Marcus, zijn favoriete eiland is toch Terschelling. "Terschelling heeft gewoon alles. Je hebt mooie bossen, mooie duinlandschappen, goeie stranden en hele leuke dorpjes, daarnaast is Ameland weer heel kaal en daar heb je geen bossen. In de zomer komen daar veel Duitsers heen, die houden blijkbaar niet van bossen en Schiermonnikoog is meer natuur en daar mag je ook niet met de auto op, dus voor de echte natuurliefhebbers is dat top."
  • Watersport camping Heeg
    Chantal tipt aan 3FM de watersport camping Heeg. Het is er heel mooi, maar vooral ook heel lekker rustig. De camping zit aan een meer en er zit een klein strandje bij. De kinderen kunnen daar zeilles nemen en je kunt er kano’s huren.
  • De Friese meren

    Eigenlijk moet je met een bootje lekker over de Friese meren gaan varen en alle leuke kleine pittoreske plaatsjes bezoeken!

  • De Friese Elfstedentocht, per boot
    Huur een motorbootje, en vaar de Friese Elfstedentocht! "Heeeeeeel mooi!" volgens luisteraar Maaike. "De elf steden zijn prachtig. Je komt over meren en kanaaltjes en door natuurgebieden, en je hebt overal gratis aanlegplaatsen. Echt een aanrader! Trek er wel minimaal een week voor uit."
  • Dokkum

    Een van de mooiste stadjes waar ik ooit ben geweest. Echt een verrassing. Aldus, luisteraar Bastiaan.

Drenthe

  • Assen

    Luisteraar Elvira vertelt: Allereerst de stad Assen, is een hele leuke en relaxte stad en daar heb je een heel leuk gemeentemuseum waar altijd interessante tentoonstellingen zijn. Daarnaast heb je er ook allemaal leuke restaurantjes en cafés.

  • Hunebedden

    Wist je dat hunebedden de oudste monumenten van Nederland zijn? Ze zijn gebouwd van zwerfkeien die in de IJstijd naar Drenthe zijn meegevoerd. Hunebedden hebben geen naam, maar wel een nummer. In Drenthe vind je D1 tot en met D54 (D48 bleek toch geen hunebed en D33 is afgebroken). 47 van deze hunebedden vind je langs de Hunebedhighway, de Route 66 van Nederland.

  • Drentsche Aa

    Het landschap van de Drentsche Aa ontstond door een samenwerking van natuur en mens. Een oeroud landschap dat continu verandert en toch zichzelf blijft. Je vindt er talloze bijzondere planten en dieren. Maar ook de grootste concentratie van prehistorische monumenten van ons land.

  • Nijeveen

    Jasper uit Nijeveen heeft een tip: "In Nijeveen heb je een zwemvijver. Dat is eigenlijk een hele grote vijver waar je heel leuk kan zwemmen. Strandje erbij, bos er omheen. Een super mooi gebied! En als je dan 200 meter doorrijdt heb je een boerenwinkel waar ze in de zomer vers schepijs maken, dat is heeeel lekker!"

Ster advertentie
Ster advertentie