3FM nieuws

The Strokes over opvolger Angles

  1. Nieuwschevron right
  2. The Strokes over opvolger Angles

Eerste schrijfsessies voelen als huwelijkstherapie zegt bassist Nikolai Fraiture.

The Strokes-bassist liet in april al weten dat de band was begonnen aan de opvolger van hun comebackalbum Angles. Nikolai twitterde toen dat dat hij heel blij was dat hij die dag, nog geen maand na het verschijnen van Angles, weer met zijn bandgenoten de studio in zou duiken om nieuwe ideeën uit te werken. Hij voegde er aan toe: “I’ll Keep You Posted.” Het heeft even geduurd, maar de bassist heeft een update gegeven over de vorderingen.

The Strokes werkt zoveel mogelijk aan album

Nikolai vertelt The Daily Star dat ze ondanks het drukke tourschema zo veel mogelijk aan het nieuwe album proberen te werken. “We are working on parts whenever we have time off. We try and get together when we are not on tour and have spare time. We all work together and spend a lot of hours on the songs together.” Ze hopen zo snel mogelijk nieuw materiaal uit te kunnen brengen.

Huwelijkstherapie voor The Strokes

Tijdens het maken van Angles bleek dat het nog niet helemaal lekker zat tussen de bandleden, maar dat is nu anders, vertelt Nikolai. “We’re in a good place as a band right now. I feel like I’m at therapy in a marriage.” Na jaren van ups en downs en een lange pauze, is de band nu weer in staat om te genieten. “It’s been fun taking Angles on stage. People are enjoying the songs.”

Ster advertentie
Ster advertentie