3FM nieuws

Justin Bieber playbackte zowat alles, but who cares?!

  1. Nieuwschevron right
  2. Justin Bieber playbackte zowat alles, but who cares?!

Denk je dat de Beliebers in de Gelredome het ook maar íets boeiden dat Justin playbackte? Nee! Ze kwamen voor Justin Bieber, de ster en het spektakel en níet om de grote criticus uit te hangen.

Foto: Ben Houdijk

Ik (Nina en redacteur bij 3FM) ging afgelopen weekend naar Justin Bieber. Want laten we eerlijk zijn. Vorig jaar greep de Bieberfever ook mij volledig bij de keel. Purpose zorgde ervoor dat Bieber na een roerige tijd als tienerster opnieuw een van de grootste artiesten op deze planeet werd.

'Bieber playbackt schaamteloos'

Ik had kaartjes voor de tweede avond dat Justin in de Gelredome stond. Hierdoor kon ik me al een beetje voorbereiden op de show. Zaterdagavond stroomden namelijk de eerste headlines binnen: "Bieber playbackt schaamteloos!" "Schorre keeltjes bij miniplaybackshow!" "Eenzame superster mag wel wat beter zijn best doen!" Wow... Zou hij dan écht alles playbacken? Gênant! Ik stuurde de nieuwsberichten door naar het vriendinnetje met wie ik ging en kreeg een sad smiley terug.

Lekker Justin Bieber bashen

Maar goed, we hadden al kaartjes en gingen heus niet NIET meer. Dan maar een avondje Bieber bashen. Na een lange rit richtig Arnhem (voor twee randstadters dan) stonden we in de concertzaal in Arnhem. Stipt acht uur gingen de lichten uit en kwam Justin tevoorschijn. En ja hoor... De show begon en alle krantenkoppen werden bevestigd. De helft van de tijd nam Justin niet eens de moeite om de microfoon bij zijn mond te houden en danste hij halfslachtig de pasjes met zijn dansers mee. Ik keek m'n vriendinnetje aan: "Is dit écht?" Jup, het is echt. Gek genoeg leek het niemand om ons heen maar iets uit te maken. Bij iedere beweging die Bieber maakte, laaide de Gelredome weer op met oorverdovend gegil.

Man, wat was Justin Bieber vet in het GelreDome! Lekker overdreven playbacken ook haha ????????

Een video die is geplaatst door Giel Beelen (@giels) op 9 Okt 2016 om 11:45 PDT

Is it too late now to say snotty?

Buiten een akoestische versie van 'Cold Water' en 'Love Yourself' was er bar weinig live. Tijdens deze tracks hoorde je trouwens ook dat die arme Bieber snotverkouden was. Maar is dit een excuus om je halve show te playbacken? Nee, toch? Ik bleef een beetje geërgerd, totdat ik mezelf er rond track zes opeens op betrapte dat ik alles meeblèrde en het echt niet minder naar mijn zin had. En met mij het hele stadion. Is het dan toch niet zo'n issue dat hij playbackte? De avond werd er immers niet minder leuk door.

Who cares dat Justin playbackt? Ik niet!

Moraal van het verhaal: volgens mij maakt het niks uit dat hij playbackte. JB heeft zich allang bewezen bij zijn miljoenen fans. Bovendien spitten zij de kranten de volgende dag echt niet door op zoek naar kritische recensies over dé avond van hún leven. De droom van de jongens en meisjes die het stadion tot de nok vulden, is uitgekomen en dat pakt niemand ze af. Of nee, wacht: dat pakt niemand ONS af.

De show zit fantastisch in elkaar met spetterende choreografie, adembenemend vuurwerk, alleen maar hits, hits, hits én het allerbelangrijkste: Justin Bieber himself. De avond van je leven is voor sommige misschien een beetje too much, maar niemand gaat mij vertellen dat ze chagrijnig naar huis gingen (verkeerschaos niet meegerekend natuurlijk).

Ster advertentie
Ster advertentie