3FM nieuws

Henny Vrienten van Doe Maar zou nu hiphopper zijn

  1. Nieuwschevron right
  2. Henny Vrienten van Doe Maar zou nu hiphopper zijn
Als Henny Vrienten, de zanger van Doe Maar, nu zijn carrière zou starten, dan zou hij hiphop maken. Dat zegt hij in een interview.Doe Maar was de bom eind jaren zeventig en in de jaren tachtig. Henny Vrienten - zanger, songwriter en bassist van de band die met Nederlandstalige reggae het land veroverde - werd popidool. De inmiddels 60-jarige Vrienten zegt in een interview met het blad Hollands Diep dat hij, als hij nu zijn carrière zou starten, dat hij dan hiphop zou maken.

'Tekst moet ergens over gaan'

Henny Vrienten groeide op in een tijd waarin het economisch tegenzat. "Wij moesten strijdbaar zijn, en maatschappijbewust. Daarom heb ik wel wat met de maatschappelijk relevante teksten van hiphoppers. Als ik nu twintig was, zou ik hiphop maken". De muzikant, die momenteel veel filmmuziek maakt en liedjes schrijft voor Sesamstraat, wil graag dat teksten ergens over gaan.

Doe Maar-gekte

Doe Maar voegde met de Nederlandstalige reggae, met hits als '1 Nacht alleen', '32 Jaar', 'Is Dit Alles', iets nieuws toe aan het nationale poplandschap. De daaruit voorvloeiende Doe Maar-gekte was ongekend, de leden werden belaagd door de fans. "We werden totaal geleefd, thuis was je niet veilig. Toch kijk ik er met een warm gevoel op terug. Het heeft me veel gebracht. Alleen al het feit dat de liedjes nog steeds leven. Daar ben ik trots op."

In 2008 stond Doe Maar nog tweemaal in De Kuip.

>> Meer over Doe Maar

Ster advertentie
Ster advertentie