3FM nieuws

Brengt Taylor Swift deze maand een album uit?

  1. Nieuwschevron right
  2. Brengt Taylor Swift deze maand een album uit?

De release van 1989 is bijna twee jaar geleden, dus volgens Taylor Swift's vaste releasestrategie komt haar nieuwe album deze maand al uit. Maar klopt die logica nog wel anno 2016?

Taylor Swift heeft dingen graag onder controle. Of ze nu ruziemaakt met Kanye West of in de studio zit: het liefst weet Taylor precies wat er ieder moment gebeurt. Het is dus geen verrassing dat ze ook van strakke planningen houdt als het om haar albums gaat. Maar waar blijft nummer zeven? Ze loopt achter qua planning!

Taylor Swift's albums zijn érg op tijd

Is het een even jaartal en leef je ergens tussen 22 oktober en 11 november? Dan komt er een Taylor Swift-album aan. Althans, dat was de afgelopen tien jaar het geval. Taylor brengt elke twee jaar een nieuw album uit in deze periode, like clockwork. Het bewijs:

2006: Taylor Swift op 24 oktober
2008: Fearless op 11 november
2010: Speak Now op 25 oktober
2012: Red op 22 oktober
2014: 1989 op 27 oktober
2016: een groot, gapend gat vol niets

Dit jaar toch géén nieuw album van Taylor Swift?

Vol verwachting klopt ons hart, want we hebben nog geen enkel teken van leven ontvangen. Ja, ze tweet wel eens over haar katten of verjaardagsfeestjes, maar hint nergens naar een single of album. Doorgaans brengt Taylor eind september een eerste single uit die hint op albumrelease. That did not happen.

Ook is ze opvallend rustig op sociale media en amper aanwezig bij evenementen. Meestal draait haar PR-machine op volle toeren en zet ze zichzelf zo goed mogelijk in the picture. Daarnaast heeft ze in een interview met Vogue laten weten dat ze het echt even rustiger aan wil doen.

"Ik wil even normaal leven, zonder de druk te voelen om iets te creëren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Even geduld alstublieft

Door haar break-ups met Calvin Harris en Tom Hiddleston, haar ruzie met Kanye West en haar met drama doordrenkte girl squad zou Taylor meer dan genoeg materiaal moeten hebben om over te schrijven.

Toch duurt het waarschijnlijk nog wel een paar maanden voor er een album uitkomt. Tenzij ze een Beyoncé'tje doet en gewoon in één swift move alle tracks en video voor album nummer zes uitbrengt. Het zou kunnen. Maar reken (ha!) er niet op.

Ster advertentie
Ster advertentie