3FM nieuws

ICYMI: hier is je quick-fix aan muzieknieuws

  1. Nieuwschevron right
  2. ICYMI: hier is je quick-fix aan muzieknieuws

Lekker even bijlezen en kijken op de zaterdag!

James Bay releaset de video voor 'Best Fake Smile'

Je kent 'm van emotionele ballads als 'Let It Go' en 'Hold Back The River', maar het nieuwe nummer 'Best Fake Smile' is een andere kant van de zanger. De track, van z'n debuutalbum Chaos and the Calm, is een catchy deuntje met een activistische tekst: "No you don't have to wear your best fake smile, no you don't have to stand there and burn inside, oh oh oh if you don't like it": een nummer over pesten.

In de video bij het nummer zie je dan ook een ontzettend lief jongetje met een bril en een bloempotkapsel. Hij neemt 't advies van James aan, en rockt het nummer keihard op een tennisracket. Té schattig. Kijk maar:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kendrick Lamar: untitled, unmastered

En daar was vrijdag ineens een album van Kendrick Lamar. Geen officieel album, maar een verzameling niet gemasterde nummers van 2013 tot nu. De tracks zijn allemaal nummers die de officiële releases net niet gehaald hebben, maar waar hij wel een speciale band mee heeft. Je beluistert 'm hier!

Years & Years steunt de LGBT community met nieuwe video

In een tweede versie van de video voor 'Desire' brengt Years & Years een ode aan alle lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders. Op de nieuwe versie hoor je ook zangeres Tove Lo.

De leadzanger van Years & Years, Olly Alexander, schreef een open brief bij de clip: "Met de video wil ik alle verschillende soorten seksualiteit vieren. In de meeste popvideo's zitten romances tussen mannen en vrouwen en dat is goed, ik ben helemaal voor romantiek, maar ik denk dat andere geaardheden ook aandacht verdienen in die video's." Om dat statement kracht bij te zetten, zoent hij in de video met mannen én vrouwen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sam Smith neemt even een break van Twitter na het winnen van Oscar

Volg je Sam Smith op Twitter? De zul je de komende tijd weinig van de beste man lezen op het sociale medium: hij stopt er namelijk even mee.

De zanger, die de Best Original Song award won voor zijn James Bond thema 'Writings On The Wall', bevestigde dit zelf op... Twitter.

Waarom deze break? Omdat Sam beweerde de eerste 'openly gay man' te zijn tijdens zijn Oscarspeech. Buzzer-geluid, fout: dat was hij niet. En dat heeft 'ie geweten ook. Sam gaf zijn fout toe aan het publiek en reageerde met: "Second openly gay man to win an Oscar or third or fourth or 100th, It wasn't my point... My point was to shine some light on the LGBT community who I love so dearly.”

Sam bood ook zijn excuses aan voor het niet toegeven dat scenarioschrijver Dustin Lance Black al in 2009 een Oscar won met Milk. Black, partner van Olympisch schoonspringer Tom Daley, reageerde op Smiths Oscarspeech met een tweet: "Hey @SamSmithWorld, if you have no idea who I am, it may be time to stop texting my fiancé". Dit bleek later een grap te zijn.
Arme Sam... we hopen snel weer wat van je te lezen in 140 tekens.

Ster advertentie
Ster advertentie