3FM nieuws

Clipprimeur van Lorrainville op 3FM.nl

  1. Nieuwschevron right
  2. Clipprimeur van Lorrainville op 3FM.nl

De band Lorrainville, een uit de hand gelopen Facebook geintje, heeft haar eerste clip uitgebracht. 3FM.nl heeft de primeur

Wat begon als een fictieve, online gecreëerde band, is uitgegroeid tot een officieel album inclusief videoclip. Enkele maanden geleden ontstond het bandje als bij toeval via Facebook en vandaag ben je getuige van de clipprimeur van het debuutalbum You May Never Know What Happiness Is.

Hoe is Lorrainville ontstaan?

Ontstaan via Facebook? Gek genoeg wel. En ook via Wikipedia en via Flickr. Door een aantal simpele stappen te volgen die op Facebook helder werden voorgeschreven, maakten mensen online denkbeeldige albumhoezen van fictieve bands. Een grappige internetrage stak de kop op. Make Your Own Albumcover.

>> Lees hier welke stappen je daarvoor moet doorlopen

Vrijwillige deelnemers voor Lorrainville

Producer Guido Aalbers besloot het niet te laten bij een niet bestaande band. De naam, albumtitel en afbeelding die, compleet willekeurig, werden aangereikt door internet, combineerden zo goed in zijn ogen, dat het hem zonde leek om het niet echt uit te brengen.

Hij verzamelde bekende muzikanten om zich heen die bereid waren een bijdrage aan het album te leveren en stelde zo een aantal nummers samen. Bertolf, Anneke van Giersbergen en Ed Struijlaart zijn een paar van de namen die belangeloos meewerkten aan het project.

>> Wie werkten er nog meer mee

Clipprimeur van 'Lost' van Lorrainville

'Lost' is de eerste single van het nog te verschijnen album You May Never Know What Happiness Is. Raymond van Olphen maakte er een videoclip van en 3FM.nl heeft de eer deze te mogen primeuren.

So without further ado:

Ster advertentie
Ster advertentie