3FM nieuws
BNNVARA

Dit zijn de kandidaten voor de Karigste Kamer van Nederland 2021

foto: 3FM/BNNVARAfoto: 3FM/BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn de kandidaten voor de Karigste Kamer van Nederland 2021

De woningnood onder studenten is groot. Sanders Vriendenteam wil deze woningnood concreet maken en alle karige kamerbezitters een hart onder de riem steken. Hiervoor zijn we op zoek naar De Karigste Kamer van Nederland. Om te bepalen wie er met de titel vandoor gaat én de prijs van een maand huur en een optreden van Goldband in de karigste kamer, zijn er 4 kandidaten geselecteerd.

Deze hele week ging 3FM-dj Luc Sarneel voor Sanders Vriendenteam langs in de karige kamers om verslag te doen. Daar is hij de raarste en smerigste dingen tegengekomen. In de ochtendshow deed hij verslag aan Sander Hoogendoorn, zodat de jury morgen een winnaar bekend kan maken.

Kandidaat #1

De eerste is Nienke (19) uit Rotterdam. Zij woont in een kamer van 6m2. Hier past net een tweepersoonsbed in, een heel klein bureau en een kast die niet helemaal open kan. Haar bed staat naast een raam met enkelglas, dat in de hoek bij elkaar wordt gehouden met tape. Als het regent kan ze wel een paraplu gebruiken, want dan stroomt alles gewoon naar binnen. Wat ze hiervoor betaalt? €381,- inclusief per maand.

Video niet beschikbaar

Kandidaat #2

Bij de tweede kandidaat kon Luc nog net zijn maaginhoud binnenhouden. Dees (21) woont in de beruchte ACTA-studentenflat in Amsterdam. Het huis is ronduit smerig en er is geen daglicht te bekennen. In het plafond zit asbest en om het allemaal af te maken had er iemand afgelopen weekend in de douche gekotst. Voor deze 9m2 betaalt Dees €290,- inclusief per maand.

Video niet beschikbaar

Kandidaat #3

Voor de derde kandidaat zijn we aangekomen in Eindhoven bij Boran (18). In zijn kamer van 9m2 groeit een biologie project waar je bang van wordt. Het raamkozijn is verrot en er moet een handdoek voorliggen zodat er geen water in zijn kamer loopt. Hij heeft een hoogslaper om ruimte te besparen, maar als je erin klimt heb je kans om de gloeiend hete verwarmingsbuizen te raken. En dit allemaal voor €385,- inclusief (maar de wifi doet het niet) per maand.

Video niet beschikbaar

Kandidaat #4

Sarah (22) uit Utrecht heeft het ook niet getroffen met haar kamer. Het begint al met een raam van enkel glas, waar veel tocht doorheen komt. Er hangt een putlucht in haar kamer, doordat het leidingsysteem heel slecht is. Naast haar 4 huisgenoten, komen er vaker ongewenste gasten over de vloer. Ze heeft namelijk last van muizen, die langs het gat in het plafond naar beneden lopen. Voor 10m2 betaalt ze €370,40.

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie