3FM nieuws

Random Access Memories is 3FM Album van de Week

  1. Nieuwschevron right
  2. Random Access Memories is 3FM Album van de Week

Eindelijk is 'ie daar! Random Access Memories van Daft Punk is uit en verkozen tot 3FM Album van de Week.

Het begon met een trailer, die op het Amerikaanse festival Coachella werd getoond. Toen onthulde Daft Punk de tracklist van Random Access Memories via Vine. De eerste single 'Get Lucky' lekte voor de officiële releasedatum via onze eigen Michiel Veenstra en het album zelf was al eerder te streamen via iTunes.

Hype rondom nieuwe Daft Punk album

Er was nogal wat reuring rondom de nieuwe plaat van Daft Punk. Volgens velen een slimme marketingmachine, die er medeverantwoordelijk voor zou zijn geweest dat Random Access Memories, een week na de release op 17 mei, het snelst verkopende album van 2013 tot nu toe is.

Random Access Memories lost hoge verwachtingen in

De verwachtingen van Random Access Memories waren hooggespannen. Tijdens luistersessies voor de pers en de speciale album release party die ook voor enkele 3FM-luisteraars toegankelijk was, moesten mobiele telefoons worden ingeleverd.

De hype omtrent het album was immens, maar de plaat stelt niet teleur. "Een beetje mellow", "veel beter dan verwacht" en "heel vet" waren enkele reacties naar aanleiding van de album release party waar 3FM bij was.

Random Access Memories is 3FM Album van de Week

Voor Random Access Memories werkte Daft Punk samen met onder meer Pharrell Williams, Giorgio Moroder, Nile Rodgers en Chilly Gonzales. Zij leverden bijdragen aan het album, die stuk voor stuk invloed hebben gehad op de sound van Daft Punk anno 2013.

Over het algemeen is Random Access Memories een vernieuwende plaat gebleken, waarop het robot-achtige geluid deels plaats heeft gemaakt voor een meer jazzy en experimentele sound met beukende beats.

Benieuwd geworden? Random Access Memories is de hele week te beluisteren op 3FM.nl!

Beluister 3FM Album van de Week Random Access Memories via Spotify

Ster advertentie
Ster advertentie