3FM nieuws
BNNVARA

Gotu Jim zet actie op tegen leenstelsel: #NietMijnSchuld

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Gotu Jim zet actie op tegen leenstelsel: #NietMijnSchuld

Het leenstelsel voor studenten verdwijnt en de basisbeurs komt terug. De studenten die onder het leenstelsel vallen worden gecompenseerd, maar ze zullen maar €1000 terugzien. Dit terwijl de gemiddelde studieschuld €15.000 is. Rapper Gotu Jim heeft als reactie hierop een bijzondere protestactie bedacht.

Geen aflossing zonder oplossing

Het doel van de protestactie is om DUO dwars te zitten. Door €0,01 per week over te maken als ‘tegemoetkoming studieschuld’ wordt het DUO lastig gemaakt, omdat de betalingen handmatig verwerkt worden. “Geen aflossing zonder oplossing”, zegt Gotu Jim. Hij wil een vuist maken tegenover de overheid en opkomen voor de studenten die tussen wal en schip zijn gevallen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Pechgeneratie

Gotu Jim zijn eigen studieschuld ligt tegen de €40.000 aan. Hij begon met studeren in het jaar dat het leenstelsel werd ingevoerd. Het doel van de ‘niet mijn schuld’ campagne is het krijgen van een eerlijke compensatie voor de fouten die gemaakt zijn door de overheid. De pechgeneratie van het leenstelsel moet het geld terugkrijgen dat is misgelopen bij het afschaffen van de basisbeurs.

De campagne begint zaterdag. Gotu Jim roept iedereen op om mee te doen, of je nu zelf deel van de pechgeneratie bent of sympathiseert met het doel.

Bekijk het gesprek hier terug:

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie