3FM nieuws

Kane in DeSmet voor That's Live

  1. Nieuwschevron right
  2. Kane in DeSmet voor That's Live
Kane stond op een verdwaalde maandagavond in november ineens in DeSmet in Amsterdam voor een speciale That's LiveDe schittering van goudgele kerstverlichting boven de hoofden van Dennis en Dinand in de DeSmet maakten van de unieke That's Live opnames een nooit eerder gezien tafereeltje. 3FM prijswinnaars werden getrakteerd op een zeer bijzondere avond.

Kane in That's Live

Ondanks hun gezamelijke historie in het bandcircuit (Corton speelde ooit met zijn Rockabilly trio in het voorprogramma van Kane), waren de heren Corton, Woesthof en van Leeuwen nog nooit eerder met elkaar geconfronteerd in de samenstelling interviewer / geïnterviewden.

Het weerzien tussen het drietal was hartelijk. De grappen waren niet van de lucht en het gesprek, doorspekt van een aantal ouwe jongens krentenbrood insinuaties, voorliep dan ook voorspoedig.

De Ken Jezelf Quiz... in dit geval de Kane Jezelf Quiz

Ook de befaamde 'Ken Jezelf Quiz, een vast onderdeel in That's Live waarbij de zelfkennis van bandleden even danig op de proef gesteld wordt, was een koud kunstje voor Dinand en Dennis.Geluidsfragmenten van bijna tien jaar terug werden nog moeiteloos herkend alsof ze gisteren waren opgenomen.

Hoe ze het er vanaf brachten, hoor je zaterdag.

(No) Surrender to the audience

Na het gekeuvel met Corton, always a pleasure, werd het tijd voor de Hagenezen om het podium van het intieme zaaltje te beklimmen. Een select gezelschap van ruwweg 150 man aanschouwde hoe de band zich klaarmaakte voor een set van tien vol passie en overgave gebrachte nummers.

Dinand, duidelijk onder de indruk van de kleine afstand tussen hem en het publiek, liet zijn waardering niet onbetuigd en dook met microfoon en al het dansende publiek in om zich over te geven aan de gelukzalige vibe van de aanwezigen.

Toegift en dankwoord

Spelvreugde en intensiteit leken de boventoon te voeren maandagavond en na een kleine onderbreking kwamen Dennis, Dinand en de overige bandleden nog terug voor twee toevoegingen aan de tot dan toe al fenomenale setlist.

Sprakeloos luisterden de aanwezigen naar Dinands uitleg over het nummer 'Love Over Healing', de soundtrack voor Komt Een Vrouw Bij De Dokter. De raakvlakken tussen Dinands privéleven en de verhaallijn van de film grijpen je als mens onherroepelijk naar de strot, maar uit zijn mond kwam het bij menigeen nog heftiger aan dan verwacht.

En na het spelen van 'Where Do I Go Now', een plaat waarmee het lang geleden ooit voor Kane begon bij Isabelle op 3FM en later bij Rob Stenders, was het tijd om deze ogenschijnlijk normale maandagavond te laten bezinken. Zaterdag kan je het nog eens (her)beleven in That's Live op 3FM.


De Setlist:
1. Heartbeat
2. No Surrender
3. R.E.A.L.
4. Rain Down On Me
5. Shot Of A Gun
6. A Little Something
7. Fearless
8. Here Comes The End
9. Catwalk Criminal
10. Scream
11. Love Over Healing
12. Where Do I Go Now

>> Luister zaterdag tussen 18:00 en 20:00 naar 3FM voor meer Kane
>> Check na afloop de That's Live site voor filmpjes

Was je erbij? Hoe vond je het concert?
Ster advertentie
Ster advertentie