3FM nieuws

In Damascus is het lekkerder wonen dan in Rotterdam

  1. Nieuwschevron right
  2. In Damascus is het lekkerder wonen dan in Rotterdam

Jaarlijks wordt er een lijst uitgebracht met steden waar je het prettigst kan leven. Meestal gaat het om de nummer 1, maar 3FM-DJ Domien merkte een paar andere opzienbarende dingen op aan de lijst.

Ieder jaar (in ieder geval de afgelopen acht) wint Wenen met vlag en wimpel. Het is duidelijk: allemaal inpakken en verkassen naar Oostenrijk! Hartstikke leuk voor Wenen en alle mensen die er wonen, maar de grote vraag is natuurlijk: welke Nederlandse stad scoort het hoogst?

Amsterdam op #12

De hoogst scorende stad in Nederland is ons prachtige Damsko. Terecht? Mehh, misschien... Maar Nederland heeft nog veel meer moois te bieden. Toch merkte Domien vanochtend op toen het nieuws in de NOS op 3 zat dat er nul andere steden uit ons kikkerlandje in staan.

Ligt dat aan het feit dat het simpelweg om hoofdsteden ging? Nope... Dus dát betekent dat het beter wonen is in een Damascus (#224) of Bagdad (#231) dan in Rotterdam? Wij, en Domien met ons, beginnen een beetje te twijfelen aan de waarde van dit onderzoek. Of hoe Frank het zou noemen: een OOO'tje. Een ontzettend onbenullig onderzoekje...

De beste stad van Nederland

Daarom alsnog de kans aan jullie als 3FM-luisteraar om jezelf uit te spreken en campagne te voeren voor een Utrecht, Zwolle of bijvoorbeeld Nijmegen? Drop 't in de comments! Wat is de fijnste stad om in te wonen in Nederland?

Ster advertentie
Ster advertentie