3FM nieuws

Madonna kondigt Pussy Riot aan bij concert

  1. Nieuwschevron right
  2. Madonna kondigt Pussy Riot aan bij concert

Madonna kondigt 5 februari 2014 de twee leden van de Russische feministische band Pussy Riot aan tijdens een benefietconcert van Amnesty International in New York.

Masha en Nadya, twee leden van de Russische punkrockband Pussy Riot, komen 5 februari 2014 naar New York om op te treden tijdens een concert van Amnesty International. Deze twee vrouwen vechten voor hun vrijheid en Madonna zegt dan ook vereerd te zijn hen te mogen aankondigen.

Gevangenisstraf voor Pussy Riot

De Pussy Riot-leden Masha en Nadya (Maria Alyokhina en Nadezhda Tolokonnikova) werden in augustus 2012 veroordeeld tot twee jaar cel, maar kwamen in december 2013 vervroegd vrij. De muzikanten en activisten hadden in een Russisch-orthodoxe kerk een protestlied gezongen tegen president Poetin. Op Lowlands 2012 werd een handtekeningenactie gestart om de vrouwen vrij te laten.

Madonna verwelkomt Pussy Riot

Madonna is blij de twee dames op de benefietavond voor mensenrechten te mogen verwelkomen. “I am honored to introduce my fellow freedom fighters from Pussy Riot. I have admired their courage and have long supported their commitment and the sacrifices they have made in the name of freedom of expression and human rights.”

Pussy Riot naar Nederland

Naast Madonna en Pussy Riot treden ook The Fray, Imagine Dragons, Lauryn Hill, The Flaming Lips, Tegan and Sara, Cold War Kids en Colbie Caillat and Cake op tijdens het benefietconcert van Amnesty Iternational. Maar voordat de dames naar de Verenigde Staten vertrekken maken ze eerst een stop in Amsterdam.

Ster advertentie
Ster advertentie