3FM nieuws

The Common Linnets winnen EBBA publieksprijs

  1. Nieuwschevron right
  2. The Common Linnets winnen EBBA publieksprijs

The Common Linnets gingen woensdag 14 januari naar huis met de EBBA Public Choice Award!

(foto: Mike Breeuwer)

De winnaars van de European Breaking Borders Awards 2015 (EBBA) mochten de prijs in oktober al in ontvangst nemen. Onder de gelukkigen bevonden zich onder andere Milky Chance, John Newman en Hozier. Maar wie van deze artiesten is het meest geliefd bij het publiek en verdiende de Public Choice Award? Dat zijn The Common Linnets!

Public Choice Award

Elk jaar worden de European Breaking Borders Awards uitgereikt aan de beste nieuwe pop, rock en dance acts in Europa die ook over de grens succes hebben. Deze winnaars werden op woensdag 14 januari geëerd tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen. De grootste winnaar van de avond waren The Common Linnets. Zij mochten met een overweldigende hoeveelheid stemmen de Public Choice Award in ontvangst nemen.

EBBA Best Festival Act

Dit jaar werd ook voor het eerst de EBBA voor Best Festival Act uitgereikt. De meerderheid van de 90 festivals binnen de European Talent Exchange Programme mocht stemmen op de act die volgens hen de beste band of artiest is geweest tijdens bijvoorbeeld Glastonburry of Sziget heeft opgetreden. De Britse band Jungle ging met de prijs naar huis.

Ster advertentie
Ster advertentie