3FM nieuws

Al Pacino gaat rol van producer Phil Spector spelen

  1. Nieuwschevron right
  2. Al Pacino gaat rol van producer Phil Spector spelen
Acteur Al Pacino gaat de rol spelen van de legendarische producer Phil Spector. Dat maakte de New York Times bekend.

Topacteur Al Pacino gaat in de huid kruipen van producer Phil Spector (zie foto) in een 'biopic' over Spector. De film vertelt het verhaal van Phil Spector die in zijn tijd als producer met de groten der aarde heeft gewerkt, zoals de Beatles, Cher, de Ramones en ook de Rolling Stones en Starsailor. Hij werd beroemd door zijn techniek 'the wall of sound'. Momenteel zit Spector in de bak voor de moord op een actrice.

Phil Spector 19 jaar in de bak voor moord

Spector staat bekend om zijn aggressieve aard. In het verleden heeft hij al regelmatig in het bijzijn van muzikanten met pistolen gezwaaid. Na in 2007 in eerste instantie vrijgesproken te zijn, werd Spector in hoger beroep alsnog schuldig bevonden voor de moord op actrice Lana Clarkson. Zij werd op 3 februari 2003 dood in zijn huis aangetroffen. De chauffeur van Spector hoorde het schot en zag hem vervolgens naar buiten komen en de woorden "I think I killed somebody" stamelen. In 2008 werd hij veroordeel voor 19 jaar cel. Spector is 87 als hij weer vrij is.

Al Pacino kruipt in de huid van Phil Spector

Al PAcino werd een wereldster na zijn rol als de Godfather. Hij won vele oscars en andere prijzen. De laatste film die hij deed was een biografie van Jack Kevorkian, een Amerikaan die de bak in moest voor hulp bij de levensbeïndiging van een terminale patiënt. De inmiddels 70-jarige Pacino heeft de smaak van de 'biopics' te pakken en kruipt dus nu in de rol van Phil Spector. De film is vooralsnog titelloos en wordt geregisseerd door David Mamet.

Ster advertentie
Ster advertentie