3FM nieuws

Wat betekent het als Izzy Bizu je een 'White Tiger' noemt?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat betekent het als Izzy Bizu je een 'White Tiger' noemt?

We geven je een hint: het is een compliment!

Wat een timing. Het is de laatste zomerse dag van deze week en Izzy komt langs met een bak zonnige soulmusic. Heerlijk! Haar hit 'White Tiger' past helemaal bij het lekkere weer. Maar wat betekent het nou eigenlijk, een 'White Tiger'? Izzy legt 't uit:

Voor de zomercampagne van een grote Zweedse modeketen coverde Izzy 'Sweat (A La La La La Long)'. Aan Giel vertelde ze hoe dat ging, en waarom ze juist voor dat nummer koos.

Wie is Izzy?

Izzy Bizu is de artiestennaam van de 22-jarige Isobel Beardshaw. Izzy's muzikale carrière begint met het winnen van een open mic-avond in 2013. Een half jaartje later brengt ze haar eerste EP Coolbeanz uit, waarvan de track 'White Tiger' al snel werd getipt door (toenmalig) BBC DJ Zane Lowe. Daarnaast tourde Izzy als voorprogramma mee met Sam Smith en Jamie Cullum. In juli 2015 kwam haar debuutalbum A Moment Of Madness uit.

On a roll

Ze gaat hartstikke lekker en andere artiesten werken dan ook graag met Izzy samen. Andy en James, de mannen van HONNE, scoorden in januari 2016 een 3FM Megahit met 'Gone Are The Days', een sfeervolle soulplaat met een elektronisch randje. Die sound horen we ook terug op 'Someone That Loves You', maar dan aangevuld met de vocalen van Izzy.

Check Izzy's track 'Mad Behaviour' live:

Ster advertentie
Ster advertentie