3FM nieuws

Wouter Bos beste politicus

  1. Nieuwschevron right
  2. Wouter Bos beste politicus
Wouter Bos is volgens jongeren de beste politicus van 2008. De tweede plaats is voor Geert Wilders en derde is Pechtold.Dit blijkt uit onderzoek van Top-X, het jongerenpanel van EénVandaag, in samenwerking met Coolpolitics en Nos Headlines. Er deden 1600 jongeren mee van 12 tot 24 jaar.

Bos wint de verkiezing vanwege zijn goede optreden tijdens de kredietcrisis.

Slechtste politicus
Op de vraag wie de slechtste politicus van het jaar is, antwoorden de meeste jongeren met Geert Wilders. De ondervraagden geven hem die titel omdat hij bijvoorbeeld ‘gebrek aan respect’ toont en omdat hij ‘rechtse opvattingen’ heeft. Volgens 40 procent is Wilders te veel in de media.

Sexytime
De jongens zouden graag met Femke Halsema in een loveseat willen belanden en de meisjes met Wouter Bos.

Bekende Nederlanders
Top-X vroeg de jongeren wie ze kennen uit het kabinet. Jan Peter Balkenende is bij iedereen (100 procent) bekend. Daarna volgen Wouter Bos (97 procent) en André Rouvoet (81 procent).

Minst bekende Nederlanders
De minst bekende gezichten zijn Eberhard van der Laan (bij een kwart bekend) en Bert Koenders en Gerda Verburg, die allebei bij eenderde van de jongeren bekend zijn.

Barack Obama
Welk nieuws is de jeugd het meest bijgebleven? Bij eenderde is dit de verkiezing van Barack Obama tot president van Amerika, op afstand gevolgd door de kredietcrisis (volgens 13 procent) en de film Fitna (10 procent).

Vertrouwen
Het vertrouwen in het kabinet is iets gestegen in vergelijking met vorig jaar. Veertig procent heeft tamelijk veel vertrouwen in het kabinet en eenderde heeft niet zo veel vertrouwen.
Ster advertentie
Ster advertentie