3FM nieuws

Debuutalbum Maaike Ouboter komt eraan

  1. Nieuwschevron right
  2. Debuutalbum Maaike Ouboter komt eraan

"Leuk dat het zo goed gaat, maar wanneer krijgen we ein-de-lijk iets horen?!" las singer-songwriter Maaike Ouboter laatst op haar Facebook-pagina. Nou, daar heeft ze wel antwoord op, want begin volgend jaar komt haar debuutalbum uit!

(fotograaf: Ben Houdijk)

Maaike maakte woensdag 15 oktober via een persbericht bekend dat haar langverwachte debuutalbum begin volgend jaar uitkomt. "Na een lange voorbereiding is het eindelijk zover: de opnames van mijn allereerste album." Ze voegt eraan toe: "We hebben er heel bewust voor gekozen om er de tijd voor te nemen en ondanks mijn eigen ongeduld ben ik nu zo blij met die keuze!"

Samenwerking met Joost Zweegers

Voor haar debuutalbum werkt Maaike samen met Joost Zweegers van Novastar. "Hij vond dat ik niet zomaar met Jan en alleman aan een album moest schrijven, maar 'mijn eigen ding' moest doen. Het klikte meteen en voor ik het wist had ik een soort mentor. We zijn samen een proces in gerold waar mijn debuutalbum uiteindelijk het resultaat van is." schrijft ze in het persbericht.

Tour door Nederland en België

En er is nog meer goed nieuws! Eind januari 2015 gaat Maaike weer op tour door Nederland en België. Zo staat ze onder andere op 24 januari in Brussel en op 30 januari in TivoliVredenburg. Dit najaar houdt de singer-songwriter ons op de hoogte via haar website en Facebook-pagina.

Maaike Ouboter

Maaike Ouboter deed mee aan het tweede seizoen van De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Ze wist Giel, Eric en Sanne te ontroeren met het nummer 'Dat Ik Je Mis', een liedje voor haar overleden ouders. Niet alleen de juryleden van het programma sloten haar in hun harten, maar eigenlijk heel Nederland. Ze ontving eind 2013 een platina onderscheiding voor de single.

Maaike Ouboter - 'Dat Ik Je Mis' live bij Giel

Ster advertentie
Ster advertentie