3FM nieuws
AVROTROSKRO-NCRV

Diggy Dex houdt het 'Allermeest' van jou in de 3FM Live Box

foto: still van het optreden
  1. Nieuwschevron right
  2. Diggy Dex houdt het 'Allermeest' van jou in de 3FM Live Box

Nederlandse muziek in de 3FM Live Box! Koen Jansen, beter bekend als Diggy Dex, bezocht deze morgen Rob & Wijnand en de Ochtendshow voor een vertolking van het lieve 'Allermeest'.

Carrousel-tijdperk

"Ik hou het aller, aller, allermeest van jou!" Met deze woorden voor zijn vriendin en kinderen staat Diggy Dex in de 3FM Live Box. Met het nummer is het einde van het Carrousel-tijdperk in zicht.

Carrousel is alweer het zevende studioalbum van de rapper en mooie liedjesschrijver. In de plaat neemt de Amersfoortse zanger je mee op reis naar zijn wereld. Terwijl hiphop in zijn bloed zit durft hij op de plaat sprongetjes te maken naar andere genres en in het bijzonder de Franse chansons. Uit de Franse popmuziek heeft de zanger dan ook veel inspiratie gehaald, en dat is terug te horen!

Dit jaar heeft de zanger het album uitgebreid met een aantal nieuwe liedjes, waaronder 'Allermeest'. De inspiratie voor het nummer kwam toen de zanger eventjes een paar dagen weg was. "Even weg van werk en gezin. Gewoon even alleen zijn. Dat is fijn en dan kom je erachter dat in die afstand de nabijheid zit", vertelt hij aan 3FM-dj Wijnand Speelman. Check het optreden in de 3FM Live Box hier.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Diggy Dex

De rapper maakte lange tijd deel uit van de Amersfoortse hiphopformatie D.A.C. Hij bracht in 2006 zijn solo-album Verhalen Vanuit De Sofa uit. In 2009 leerde heel Nederland hem kennen met de klassieker 'Slaap Lekker', een bewerking van het nummer 'Fantastig toch' van Eva De Roovere, die zelf ook op de nieuwe versie te horen was.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In de Carrousel

Na twee uitverkochte clubtours en een uitverkocht AFAS Live, staat Diggy Dex voor de laatste ronde van Carrousel in een uitverkocht Carré. De zanger zal in een echte carrousel staan in het midden van de zaal, waarin hij je meeneemt door zijn bijzondere oeuvre.

Ster advertentie
Ster advertentie