3FM nieuws

Alt-J in november naar Ziggo Dome Amsterdam

  1. Nieuwschevron right
  2. Alt-J in november naar Ziggo Dome Amsterdam

This is for Matilda? Nee, this if for the Ziggo Dome! Alt-J staat donderdag 19 november in de Ziggo Dome voor hun grootste optreden in Nederland tot nu toe.

(Foto: Ben Houdijk)

Alt-J stond op 5 februari in de HMH Amsterdam. De kaartjes voor dat optreden gingen als warme broodjes over de toonbank: binnen vier dagen was het concert uitverkocht. Daarnaast is Alt-J dit weekend een van de headliners van het Best Kept Secret Festival. Maarrrr daar blijft het dus niet bij: de band komt dit najaar terug naar Nederland - en hoe!

3FM Presents: Alt-J

Schrijf het met koeienletters in je agenda, zeg al je geplande afspraken af: donderdag 19 november 2015 staat Alt-J in de Ziggo Dome voor 3FM Presents: Alt-J. De kaartverkoop start vrijdag 26 juni om 10:00 uur.

This Is All Yours

Het tweede studioalbum This Is All Yours van Alt-J kwam in september 2014 uit. De plaat is de opvolger van het succesvolle debuutalbum An Awesome Wave dat in 2012 verscheen. Naast de nieuwe singles 'Hunger Of The Pine' en 'Every Other Freckle', ga je ook de oude favorieten 'Matilda' en 'Breezeblocks' voorbij horen komen tijdens het optreden van Alt-J in de Ziggo Dome.

Meer over Alt-J

We kunnen ons eigenlijk niet voorstellen dat je nog nooit van Alt-J hebt gehoord, maar dan toch even een korte introductie. De Britse band werd opgericht in 2007 en bestaat uit Joe Newman (gitaar / zang), Gus Unger-Hamilton (keyboards) en Thom Green (drums). Het trio leerde elkaar kennen via de Universiteit van Leeds. Na het afstuderen verhuisden de mannen naar Cambridge. Daar namen ze hun debuutalbum An Awesome Wave op. Gwil Sainsbury (gitarist / bassist) maakte tot januari 2014 deel uit van de band.

Alt-J - 'Matilda'

Ster advertentie
Ster advertentie