3FM nieuws

Documentaire over Daft Punk in productie

  1. Nieuwschevron right
  2. Documentaire over Daft Punk in productie

De Franse regisseur Hervé Martin Delpierre maakt in samenwerking met BBC en Canal Plus een docu over de opmars van Daft Punk.

De Franse documentairemaker Hervé Martin Delpierre maakte zijn plannen bekend tijdens de Sunny Side documentaireconferentie (24 juni) in de Franse havenstad La Rochelle. De film, die in 2015 verschijnt, gaat over de doorbraak en artistieke wereld van het Franse electro-duo.

Voorbeeldfiguren van de Franse house scene

In de docu van één uur zien we hoe Daft Punk, bestaande uit DJ's Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo, vanaf de jaren '90 zijn uitgegroeid tot dé voorbeeldfiguren van de Franse house scene. De film wordt in opdracht van Canal Plus en BBC Worldwide Productions France gemaakt. Marina Rozenman (o.a. bekend van L'écume Des Jours) schrijft mee aan het script.

Random Acces Memories

Daft Punk bracht in 2013 hun vierde studioalbum uit, Random Acces Memories. De plaat werd uitgeroepen tot 3FM Album van de Week en bevat o.a. dé zomerhit en oud-3FM Megahit van 2013: 'Get Lucky' met Pharrell Williams.

Totstandkoming Random Acces Memories

Benieuwd hoe Random Acces Memories tot stand is gekomen? De twee Franse DJ's maakten in samenwerking met The Creators Project een serie korte docu's, waarin o.a. Nile Rodgers, Giorgio Moroder en Pharrell Williams (die meewerkten aan de plaat) vertellen over het album.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie