Naar homepage
3FM nieuws

Dit zijn de 10 grootste concertfrustraties

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn de 10 grootste concertfrustraties

Niets toffers dan een avond genieten met livemuziek. Helaas gaat dit wel eens gepaard met zaken die nét iets minder fijn zijn. Met hoeveel van deze concertfrustraties ben jij bekend?

1. Door de show heen praten

Twintig, veertig of zestig euro neertellen voor een concert en er vervolgens helemaal niets van meekrijgen, omdat je liever uitgebreid converseert over je nieuwe goudvis of het diner van gisterenavond. Het stoort. Moet je niet doen. Moet je niet willen. Kappen!

2. De ellebogers

Als je jezelf de woede van de voorvak-fans op de nek wilt halen, hoef je maar één ding te doen: na het voorprogramma binnen komen wandelen en jezelf dan doodleuk naar de voorste rijen proberen te ellebogen. Houd daar eens heel snel mee op. Héél snel.

3. Alles vastleggen met foto's en filmpjes

De show start en honderden handjes vliegen de lucht in, met camera en al. Het liefst wordt het hele concert van A-Z vastgelegd, ge-story'd en als het even kan ook nog in Whatsapp-audiofragmenten doorgestuurd naar de volledige vriendenkring.

4. Korte mensen die achter je staan en er dan over zeuren

Kom. Dan. Eerder. Of overweeg een stijl-switch en ga aan de plateauzolen. De lange medemens voelt zich al schuldig genoeg en kan gewoon niets aan zijn lichaamslengte doen.

5. Lange mensen die altijd precies voor je staan

Nederland is een van de langste volken ter wereld en dat zal je weten ook. Die bomen van mensen verschijnen vaak ineens uit het niets en blokkeren (onbedoeld) je zicht. Dat wordt weer een avondje schouder-staren...

6. Belabberde persoonlijke hygiëne

Ooit wel eens naast iemand gestaan waarvan je vrij zeker wist dat 'ie zich wast met knoflooksaus? Of naast iemand die de hele avond door silent but deadly scheetjes laat?

7. De overenthousiaste meezinger

Op een of andere manier is dit vaak nét degene die schuin achter je staat, waardoor je continu bezig bent om die net-niet-zuivere stem uit je oren te filteren.

8. Kleffe stelletjes

Koppeltjes die zich de gehele set vooral bezig houden met kroelen, tongen, aaien, grinden... Get a room!

9. Klappen

Klappen kan in Nederland maar op één manier: uit de maat. Welke artiest ook een poging waagt, het klappen gaat precies vijf keer goed en daarna gaan we en masse een halve tel te snel. Of we klappen op liedjes waar dat eigenlijk helemaal niet in past!

10. De drinkers

Biertje tijdens een concert: heerlijk. Pak er een paar, geniet ervan. Maar for the love of god, doe het met mate. Niemand heeft zin in een lallende buurman die met een beetje pech ook nog je schoenen onderkotst.

En... Hoeveel heb jij er af kunnen vinken?

Ster advertentie
Ster advertentie