3FM nieuws

Groningse studenten moeten verplicht op alcoholcursus

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Groningse studenten moeten verplicht op alcoholcursus

Er komt een verplichte alcohol-les voor alle leden van Groningse studentenverenigingen. Vandaag hebben de gemeente en alle hogescholen en universiteiten hun handtekening gezet onder deze afspraak.

Aan de cursus!

Dit plan lag er al in maart, maar lijkt er dus nu definitief doorheen te zijn. Groningse burgemeester Peter den Oudsten is van mening dat er een te sterke alcoholcultuur heerst bij veel verenigingen en dat dit gepaard gaat met ongewenste situaties. "Er wordt soms zoveel gedronken dat mensen in hun eigen braaksel in de sociëteit liggen."

Het resultaat is nu dus dat elk lid van een studentenvereniging een speciale alcoholcursus moet volgen. Daarnaast moet er tijdens elke bijeenkomst altijd iemand aanwezig zijn die geen drank drinkt én moet 'verantwoord alcoholgebruik' besproken worden tijdens introductieperiodes.

Pittig setje maatregelen dus! 3FM-dj Herman Hofman vindt 't een tikje aan de heftige kant : "Het is toch alsof je op de basisschool zit?! We weten toch allemaal kan gebeuren, het ligt binnen je eigen verantwoordelijkheid!"

Ster advertentie
Ster advertentie