3FM nieuws

Dotan vertelde bij Giel over zijn Europese tour

  1. Nieuwschevron right
  2. Dotan vertelde bij Giel over zijn Europese tour

De Nederlandse trots Dotan stond donderdag 26 februari op De Speelplaats. Voorafgaand aan zijn Europese Tour schoof de zanger aan bij Giel in de ochtendshow.

(Foto: Ben Houdijk)

Dotan tourt vanaf eind februari door heel Europa. De zanger trapt af in Carré, waar hij twee avonden voor een stijf uitverkochte zaal staat. Onder meer Berlijn, Londen, Stockholm, Kopenhagen, Parijs en Dortmund volgen. Bij Giel kwam Dotan vertellen over zijn Europese tour en speelde hij een aantal tracks live.

2015

"De afgelopen twee jaar zijn buiten m'n verwachtingen gegaan", zei Dotan tegen Giel. Over het verse nieuws dat de zanger in december een show geeft in de Ziggo Dome, zei hij: "Het is echt heel gaaf. We doen twee shows in Carré, maar eigenlijk doe ik niet zo heel veel in Nederland qua shows." Dotan blijft bescheiden over zijn succes. "Je weet hoe ik ben, ik ben niet de meest schreeuwerige muzikant die er rondloopt."

Dotan - 'Hungry' (Live @ Giel)

Dotan - 'Let The River In' (Live @ Giel)

Dotan - 'Home' (Live @ Giel)

Succesjaar

2014 was hét jaar van Dotan. Zijn tweede studioalbum 7 Layers kwam in januari uit. Het nummer 'Home' werd in april benoemd tot 3FM Megahit, het nummer stond wekenlang bovenaan in de hitlijsten, de track werd Song van het Jaar 2014 en om het succes compleet te maken was het nummer de hoogste nieuwe binnenkomer in de Top 2000 van 2014.

3FM Serious Talent

Dotan werd in februari 2011 uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Een paar maanden later kwam zijn debuutalbum Dream Parade uit. Dotan brak door met de single 'This Town'. Met zijn tweede album sloeg hij een totaal andere muzikale weg in. Leg de singles 'Home' en 'This Town' maar eens naast elkaar. Inderdaad, een wereld van verschil.

Dotan - 'This Town'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie