3FM nieuws

Gelukkige Internationale Linkshandigendag!

  1. Nieuwschevron right
  2. Gelukkige Internationale Linkshandigendag!

Timur, Domien, Roosmarijn en Coen zijn het alle vier linkshandig. Op Internationale Linkshandigedag op dinsdag 13 augustus is het daarom voor hun extra feest.

Rechtshandigen zijn 364 dagen in het jaar in het voordeel, maar 1 dag per jaar, draait het om de linkshandigen. Timur belde daarom op Internationale Linkshandigendag met Sander van de linkshandigenclub en linkshandigenwinkel. Daarnaast vertelden drie luisteraars wat zij onhandig vinden aan linkshandig zijn:

Bekende linkshandigen

Maar er zijn nog een heleboel linkshandigen die het ondanks hun "handicap" ver geschopt hebben. Alle linkshandigen begeven zich in goed gezelschap want ook Johan Cruijff, John de Mol, Paskal Jakobsen van BLØF en Prinses Amalia schrijven links.

En ook buiten onze landsgrenzen zijn er natuurlijk bekende linkshandigen. Zo kunnen Diego Maradonna, Lionel Mesi, Barack Obama en Bill Gates elkaar de (linker) hand schudden.

Linkshandige muzikanten

Er zijn een heleboel vooroordelen over linkshandigen. Ze zouden negen jaar eerder dood gaan, eerder boos worden en creatiever zijn. Voor dat creatieve aspect draaien de volgende linkshandigen hun hand in ieder geval niet om: Phill Collins, Kurt Cobain, Paul McCartney, Ringo Starr, George Michael, Jimi Hendrix, Paul Simon, Eminem, David Bowie, Sting en Justin Bieber.

Linkshandigen Irritatie Top 3

De mensen met twee linkerhanden zijn natuurlijk helemaal gezegend, maar als "gewoon" linkshandige heb je het vaak ook al moeilijk genoeg.

Wat is volgens jou echt het allerirritantst als je links bent? Zo is het heel moeilijk om met zo'n vork/mes je frikandel te snijden, met een schaar knippen is bijna onmogelijk en een potloodslijper werkt ook niet naar behoren. Al deze dingen zijn namelijk ontworpen voor rechtshandige mensen. Wij zijn heel benieuwd waar jij tegenaan loopt als linkshandige.

Ster advertentie
Ster advertentie