3FM nieuws

Bepaalt Apple binnenkort of jij foto's kan maken tijdens concerten?

  1. Nieuwschevron right
  2. Bepaalt Apple binnenkort of jij foto's kan maken tijdens concerten?

Wait a minute... What?! Ja, je leest het goed. Apple zou bezig zijn met een technologie die het voor jou onmogelijk maakt foto's en video's te maken tijdens concerten.

(Foto: Ben Houdijk)

Telefoons tijdens een concert: leuk of bloedirritant? Het is een eeuwenoude discussie. Super leuk natuurlijk zo'n filmpje als aandenken, maar sommige mensen gaan echt te ver.

Er zijn altijd fans die na het betalen van tientallen euro's het concert van hun favoriete artiest volledig bekijken door de lens van hun smartphone.Tot grote ergernis van de andere concertgangers, maar ook van artiesten, die volledige optredens in slechte kwaliteit terugvinden op sociale media. Apple heeft daar dus een oplossing voor. Maar of we daar nu zo blij mee zijn?

Camera-blocker op iPhone

De tech-gigant was er al een tijdje mee bezig, maar heeft nu dus toestemming voor het patent op de nieuwe technologie. Simpel gezegd zorgt deze technologie ervoor dat wanneer je de camera op je telefoon gebruikt er heel groot op je scherm staat: "RECORDING DISABLED". Een concertlocatie kan ervoor kiezen om infrarode straling te gebruiken in hun zaal. Jouw iPhone pakt deze straling op en zorgt voor een melding als jij je camera activeert.

Willen we dit?

Dat is de grote vraag. Vinden wij het oké dat concertzalen en massabedrijven voor ons bepalen of we een filmpje of foto maken tijdens een optreden? We twijfelen. Wat vind jij? Laat 't ons hieronder weten!

Ster advertentie
Ster advertentie