3FM nieuws

Achtste plaat Foo Fighters verschijnt herfst 2014

  1. Nieuwschevron right
  2. Achtste plaat Foo Fighters verschijnt herfst 2014

Na maanden van speculatie is de lucht eindelijk geklaard: Foo Fighters-frontman Dave Grohl bevestigt dat de band werkt aan hun achtste plaat!

Het nieuwe album is al voor de helft af en is in de herfst van 2014 verkrijgbaar, zo meldt de muzikant aan muziekblad Rolling Stone. De plaat volgt het in 2011 uitgekomen album Wasting Light op. De release valt samen met het twintigjarige bestaan van de Foo Fighters.

Achtste plaat Foo Fighters

Volgens producer Butch Vig zijn en worden de nieuwe nummers opgenomen in verschillende studio's en wordt er nu hard gewerkt aan de mix. Frontman Dave Grohl liet aan Rolling Stone weten dat de plaat "badass" wordt en het iets is wat men nog nooit heeft gehoord. "We maken iets waar niemand wat vanaf weet. Het is te gek. We beginnen binnenkort met opnemen en dat doen we op een manier die nog nooit eerder gebruikt is. Ik denk dat een album nog nooit op deze manier is geschreven," aldus Grohl.

Foo Fighters werken in Rancho De La Luna studio aan nieuw album

De afgelopen maanden is het aankomende achtste studioalbum van de band veel in het nieuws geweest. Zo lieten Foo Fighters in augustus 2013 weten dat het nieuwe album en opvolger van Wasting Light uit 2011 al geschreven was en begin mei 2014 bleek dat de mannen de De La Luna studio ingedoken waren om het album op te nemen. In deze ruimte hebben ook Queens Of The Stone Age en Arctic Monkeys gewerkt aan hun nieuwe muziek.

Eigen muziekprogramma Dave Grohl

Het wordt een drukke tijd voor Dave Grohl: naast muziek maakt de muzikant binnenkort ook een eigen muziekprogramma op de televisiezender HBO, zo werd woensdag 14 april bekendgemaakt. Voor de serie gaat Grohl langs diverse bekende platenstudio's in onder meer Chicago, Washington DC, Los Angeles, New York, Seattle en Nashville. Bovendien praat de zanger van Foo Fighters in het nog titelloze programma van HBO met bekende rockmuzikanten als Paul Stanley van Kiss, Nancy Wilson van Heart en Joe Walsh van Eagles. De serie wordt waarschijnlijk in de winter uitgezonden.

Beluister hier het meest recente album van Foo Fighters, Wasting Light:

Foo Fighters - Wasting Light via Spotify


Ster advertentie
Ster advertentie