3FM nieuws

Ondertussen bij X-Lab

  1. Nieuwschevron right
  2. Ondertussen bij X-Lab

Op bezoek bij handbalmeisjes, chatten met leraren, ode aan apartelingen en de examenstress van de YouTubers van 'Rauwkost'.

Nachtjock Olivier Bakker heeft de smaak te pakken. Eerder stuurden we hem al op pad naar Breda om een bezoekje te brengen aan onze Quincy, die het ontwerpen en uitvinden niet van een vreemde blijkt te hebben. Niet voor niets wordt zijn pa Willie Wortel genoemd.

Teamgenoten optrommelen

Voor zijn volgende reportage reisde hij af naar het sportcentrum Papendal. Daar is het een drukte van belang van sporters die zich voorbereiden op de Olympische Spelen, zoals Dafne Schippers. Bovendien wonen in het aanpalende 'hotel' honderden jonge talenten, die allemaal dromen van een Olympische Spelen.

Zo ook Dione Housheer, één van de acht eindexamenkandidaten van X-Lab die al een paar maanden worden gevolgd. Zij ging op haar vijftiende uit huis om de handbalacademie te doen 'op Papendal'. Omdat Olivier langskwam, trommelde ze enkele huis- en teamgenoten op om te vertellen hoe zoiets allemaal in zijn werk gaat.

Examens in full effect

Dat ze überhaupt tijd vond om haar deuren te openen is een wonder. Niet alleen traint ze dagelijks, ook zit ze midden in haar examens. Bij 3FM, FunX en 101TV weten we dat die examens in full effect zijn. Elke examenavond maken we namelijk vanaf 19:00 een uur live televisie onder de noemer NPO Eindexamen.

Tijdens deze Live Chats kunnen eindexamenkandidaten vragen stellen over de examens van morgen aan leraren, die bovendien last-minute masterclasses geven.

>> Kijk hier de Live Chats terug

'Anders zijn'

Ondertussen zijn we bijna aan het einde van ons vierde thema: Anders Zijn. Dat thema is gebouwd rondom de podcast van Marleen, de 20-jarige jongedame die niets liever zou willen om as we speak in examenstress te zitten, ware het niet dat de ziekte van Lyme haar aan het bed heeft gekluisterd en ze nóg een jaar vertraging oploopt.

In dit thema verscheen ook:
>> "Apartelingen moeten we koesteren!"
>> Badr (16) over vooroordelen en Erdogan

>> Marleen praat over haar school en toekomst

Tot slot

De YouTubers van het nieuwe programma Rauwkost wilden wel even in hun geheugen graven en herinneringen ophalen aan hun eigen eindexamenperiode. Dat ging er dus als volgt aan toe.

Ster advertentie
Ster advertentie