3FM nieuws

Assistent U2-bassist zeven jaar de cel in

  1. Nieuwschevron right
  2. Assistent U2-bassist zeven jaar de cel in

De persoonlijk assistent van U2-bassist Adam Clayton moet zeven jaar de cel in. Ze heeft ruim 2,8 miljoen van haar baas gestolen.

UPDATE, 9 juli: De rechter heeft uitspraak gedaan tegen Carol Hawkins. Zij werd ervan beschuldigd miljoenen van Adam Clayton te hebben gestolen. Hawkins is schuldig bevonden aan het 181 keer bestelen van de U2-bassist. Daarvoor moet ze nu zeven jaar de cel in.

Assistent misbruikte Adam's vertrouwen

De rechter vond dat Hawkins puur uit hebzucht heeft gehandeld. "Niets wijst erop dat de aankopen die de verdachte heeft gedaan met het geld in lijn staat met de levensstijl en met goedkeuring van meneer Clayton is gebeurd. De daden zijn puur gedaan uit hebzucht."

Origineel artikel:

'U2-bassist jarenlang bestolen door persoonlijk assistent' (8 juni 2012)

Adam Clayton, de bassist van U2, heeft door zijn voormalig persoonlijk assistent meerdere miljoenen euro's verloren. Clayton heeft bij de rechtbank in Dublin een aanklacht ingediend tegen Carol Hawkins, die van 2004 tot 2008 zijn belangrijkste assistent was. Ze wordt verdacht van het stelen van ruim 2,8 miljoen euro.

Van huishoudster naar assistent

Hawkins begon als Clayton's huishoudster. Al snel won ze zijn vertrouwen, waardoor ze promoveerde tot zijn persoonlijke assistent. Ze woonde in een periode van vier jaar bij hem in huis en kreeg volmacht over de rekening van de U2-bassist. Dankzij deze volmacht heeft ze in totaal 181 cheques van Clayton gestolen en kunnen verzilveren.

Hawkins zegt onschuldig te zijn

Carol spreekt alle verdenkingen tegen. Apart detail is dat haar man in de periode 2004 tot 2008 ook in dienst was als chauffeur van Clayton.

Ster advertentie
Ster advertentie