3FM nieuws

Komt The Sphere naar Nederland?

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Komt The Sphere naar Nederland?

Sphere Entertainment, het bedrijf achter de gigantische dome in Las Vegas waar U2 avond na avond volle zalen trekt, heeft officieel de stekker uit het plan getrokken om een Sphere-concertarena in Londen te bouwen. Dit is twee maanden nadat burgemeester Sadiq Khan de plannen voor de concertzaal met capaciteit voor 21.500 personen heeft geblokkeerd. Het goede nieuws? Dit geeft een kans voor Nederland.

Geen Londen...

Op maandag heeft het bedrijf achter de grote dome vol met levensgrootte visuals aan Britse ambtenaren laten weten dat het niet doorgaat met het langlopende voorstel om een Sphere-locatie in de Britse hoofdstad te realiseren.

Deze aankondiging volgt kort nadat burgemeester Sadiq Khan de plannen voor het gebouw had afgewezen vanwege mogelijke negatieve gevolgen voor het omliggende gebied, waaronder een hoog energieverbruik en veel lichtoverlast voor de buren.

Het beëindigen van de plannen voor een Londense Sphere volgt op jaren van controverse rond het project, dat oorspronkelijk gepland was voor een vijf hectare groot terrein in Stratford, Oost-Londen. Het gekochte terrein gaat nu op de lokale Funda gezet worden.

...Wel in Amsterdam?

Ondertussen zijn er gesprekken gaande vanuit The Sphere met plekken die er meer zin in hebben na het succesvolle debuut in Las Vegas vorig jaar met de optredens van U2. Ze zeggen te spreken met “forward-thinking cities around the world”. En, zeg nou eerlijk, in dat rijtje schrijf je Amsterdam toch mee? Tot nu toe zijn er alleen geruchten over dat ze gesprekken hebben gehad over een Sphere in Abu Dhabi en Hanam, Zuid-Korea.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie