3FM nieuws

Wie is Van Echelpoel en waarom schrijven mensen het op baby's?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wie is Van Echelpoel en waarom schrijven mensen het op baby's?

Dat 'Ziet 'Em Duun' van Van Echelpoel een verhaal apart is, is duidelijk. Maar in 3voor12 Radio kwam Michiel Veenstra erachter dat mensen echt rare dingen doen om te onthouden hoe dit liedje heet.

Michiel Veenstra zit deze weken tijdens 3voor12 Radio op de stoel van Roosmarijn Reijmer, die op vakantie is. En met een show in de late avonduurtjes gebeurt er weleens iets vaags on air. Deze keer met dank aan Van Echelpoel met het nummer 'Ziet Em Duun'.

Lekker schrijven

Luisteraar Thierry zit met een niet-meer-huilende baby in de auto. Waarom de baby niet meer huilde? Dankzij Van Echelpoel! Het kind hield spontaan op met huilen toen hij 'Ziet Em Duun' hoorde op 3FM. Hendige tip voor alle ouders met jonge kinderen!

Michiel vertelt Thierry vervolgens met liefde meer over het nummer, die alle info op zijn beurt keurig noteert... Op zijn baby.

"Ja, ik schrijf het gewoon op het voorhoofd van de baby. Dat wast de vrouw er wel weer af."

Michiel weet niet wat hij hoort. Check het hilarische moment op 1:04 minuten!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat de f*ck is Van Echelpoel?

Van Echelpoel is de artiestennaam van tatoeëerder Tijs Vanneste uit het Belgische Mol. Hij scoort momenteel bij de zuiderburen een hit met zijn single 'Ziet 'Em Duun', die hij rapt in het Kempisch (De Kempen is een streek in Noord-België).

Een eerste relletje rondom Van Echelpoel is er al: volgens HLN eist een naamgenoot uit hetzelfde dorp dat de artiestennaam veranderd moet worden. Hij vindt dat zijn familienaam belachelijk gemaakt wordt.

"Van Echelpoel staat al generaties lang voor een familie van hardwerkende en fatsoenlijke mensen. Nu wordt een Van Echelpoel plots afgeschilderd als 'een grave gast en tegelijk ook een beetje idioot'. Een schande is het."

Eén ding is zeker: never a dull moment met Van Echelpoel. Hieronder check je de video van het nummer. Godzijdank is het ondertiteld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie