3FM nieuws

Nieuw project Tom Morello

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuw project Tom Morello
Rage Against The Machine gitarist Tom Morello heeft een nieuw project. Op 3 augustus komt de eerste plaat uit van Street Sweeper Social Club.Street Sweeper Social Club
Tom Morello en Boots Riley hebben de handen ineen geslagen en brengen op 3 augustus als Street Sweeper Social Club het gelijknamige debuutalbum uit. De plaat is geproduceerd door Tom Morello die ook alle gitaar- en baspartijen voor zijn rekening nam. Naast Boots Riley op zang horen we dan nog Stanton Moore (Galactic) op drums.

Tom Morello
Tom Morello is natuurlijk het meest bekend als oprichter en gitarist van Rage Against The Machine en Audioslave, maar brengt onder de naam The Nightwatchman sinds een aantal jaar met regelmaat ook soloplaten uit.

Boots Riley
Boots Riley is voorman van The Coup, een hiphopgroep uit Oakland wiens albums de afgelopen jaren altijd in de eindejaarslijsten van Rolling Stone en The New York Times belandden.

Weldoeners
Met System Of A Down-voorman Serj Tankian heeft Morello enige jaren geleden Axis of Justice opgericht, een organisatie die muzikanten, fans en poitieke partijen samenbrengt om sociaal onrecht te bestrijden.

Ook Riley laat zich sociaal niet onbetuigd, want hij is een belangrijk woordvoeder in de positieve strijd om verandering tot stand te brengen.


>> MySpace van Street Sweeper Social Club
Ster advertentie
Ster advertentie