3FM nieuws

Ray Manzarek van The Doors overleden

  1. Nieuwschevron right
  2. Ray Manzarek van The Doors overleden

Ray Manzarek, medeoprichter en toetsenist van The Doors, is overleden. De 74-jarige Amerikaan overleed in een kliniek in Rosenheim in Duitsland. Hij leed al enige tijd aan galgangkanker.

Het nieuws van het overlijden van Ray Manzarek is op de Facebookpagina van The Doors bekend gemaakt. Manzarek overleed in een kliniek in Duitsland na een lange strijd tegen kanker. De band voegt er aan toe dat hij op dat moment omringt was door familie en vrienden.

Robby Krieger 'I will always miss him'

The Doors-gitarist Robby Krieger over het trieste nieuws: "I was deeply saddened to hear about the passing of my friend and bandmate Ray Manzarek today. I'm just glad to have been able to have played Doors songs with him for the last decade. Ray was a huge part of my life and I will always miss him."

Manzarek: muzikant en regisseur

Ray Manzarek richtte samen met Jim Morrison The Doors op. Als toetsenist was Manzarek bepalend voor het unieke geluid van de band uit de flowerpowertijd. Manzarek is het bekendst van het nummer 'Light My Fire', waarin hij het bekende orgelriedeltje speelt. Hij had die melodie zelf bedacht.

Na de dood van Jim Morrison in 1971 bleven de bandleden van The Doors nog een paar jaar bij elkaar, tot in 1973. Daarna bleef Manzarek zich bezighouden met muziek en met film. Hij regisseerde onder meer de film 'Love Her Madly' (2000).

Nieuwe band The Doors mocht niet van rechter

In 2002 richtte hij samen met oud-Doors-bandlid Robby Krieger opnieuw een band met de naam The Doors op, maar van de rechter moest hij die naam veranderen.

Achtereenvolgens werd de naam veranderd in 'The Doors of the 21st Century', 'D21C', Riders on the Storm' en uiteindelijk 'Manzarek-Krieger'. In die band bleef hij de afgelopen jaren met onder anderen Krieger spelen.

Ster advertentie
Ster advertentie