3FM nieuws
KRO-NCRV

Naast 'Het Jachtseizoen' wordt 'De Kluis' van StukTV mogelijk ook verkocht aan buitenlandse partij

foto: Instagram Giel de Winter
  1. Nieuwschevron right
  2. Naast 'Het Jachtseizoen' wordt 'De Kluis' van StukTV mogelijk ook verkocht aan buitenlandse partij

De serie 'Het Jachtseizoen' van StukTV werd al eerder verkocht aan landen als Litouwen, Polen en België. Vanaf vandaag wordt Spanje ook toegevoegd aan dat lijstje. Vanochtend belde 3FM-dj Wijnand Speelman met programmamaker Giel de Winter over het succes én de mogelijkheid van het verkopen van meer formats.

Het Jachtseizoen

Het is niet de eerste keer dat 'Het Jachtseizoen' wordt verkocht aan het buitenland. Wijnand is benieuwd hoe zoiets gaat. "Het zijn wel flinke stappen," vertelt Giel. "Je weet wel dat er soms interesse is vanuit een zender, vanuit het buitenland. Maar ja, dan moet je dus nog al die gesprekken gaan voeren. Dan moet je nog met hen in gesprek gaan over hoe het programma eruit komt te zien [...] dus voordat je het programma verkocht hebt, ben je zeker wel 1 jaar verder."

Wijnand vindt het maar gestoord, en iets wat je nooit had kunnen bedenken. "Dit is wel echt heel gek, dat je bedachte kindje, dat dat ineens ook gewoon gespeeld wordt in het buitenland. Dat is best wel onwerkelijk, zo van: 'Huh, hoe kan dat nou?' [...] daar kun je om lachen, maar ook wel van genieten," vertelt Giel.

Verkopen van programma

Ook vraagt Wijnand zich af hoe zo'n verkoop nou gaat. "Je hebt wel een soort van bepaalde licentie. Dus elk jaar, als het een succes is, kan je het volgend jaar weer doen. Daar zitten regels aan vast. Ja, daarvoor moet je dan betalen. Hoe duurder het programma is, hoe meer het oplevert. In dit geval is Het Jachtseizoen niet het duurste programma," vertelt Giel. "[...] maar voor mij is het gewoon al een hele stap. Het was altijd al een jongensdroom om in het buitenland ook producties daar naartoe te brengen. Als dat dan met je kindje lukt, is dat alleen maar heel mooi."

Mogelijk verkoop 'De Kluis'

Op het laatste is Wijnand nog erg nieuwsgierig wat het volgende programma is dat Giel gaat verkopen. Zelf denkt hij direct aan 'De Kluis'. "Ik weet wel dat we bezig zijn met een partij die De Kluis graag wil hebben, ja," vertelt hij. Welk land dat dan is kan hij niks over zeggen. "Want zometeen zeg ik het land en dan haken ze weer af."

Bekijk hieronder het hele interview

Video niet beschikbaar

'Het Jachtseizoen' en 'De Kluis'

In 'Het Jachtseizoen' proberen Giel, Thomas en Stefan bekende Nederlanders te pakken die zijn 'ontsnapt'. De kandidaten moeten proberen vier uur lang uit de handen te blijven van het presentatietrio.

In het programma 'De Kluis' probeert iedere week een team bestaande uit drie bekende Nederlanders kluizen te overvallen en de buit die daarin zit mee te nemen. Deze kluizen worden bewaakt door de mannen van StukTV. Zij doen er alles aan om te voorkomen dat de kluizen worden leeggeroofd.

Ster advertentie
Ster advertentie