3FM nieuws

Eindexamenjournaal op 3FM vanaf 16 mei

  1. Nieuwschevron right
  2. Eindexamenjournaal op 3FM vanaf 16 mei

Zit je met je neus in de studieboeken voor je eindexamen? Hou dan dagelijks 3FM in de gaten vanaf 16 mei voor het Eindexamenjournaal

De belangrijkste periode in het leven van de Nederlandse scholieren breekt aan: het centraal schriftelijk eindexamen. Voor 3FM al jaren reden om zwoegende eindexamenkandidaten te steunen en te informeren met het Eindexamenjournaal op de radio en via de speciale eindexamensite op internet.

Eindexamenjournaal door NOS Op 3 en 3FM

Op 3FM is het eindexamenjournaal te horen op examendagen om 08.00, 13.00 en 18.00 uur. In het Eindexamenjournaal zijn reacties te horen van leerlingen en docenten. Nieuw dit jaar is de samenwerking tussen 3 FM en NOS op 3, vanaf 2 mei de nieuwe naam voor NOS Headlines.

De NOS op 3-redactie verzorgt op examendagen drie keer per dag de eindexamenjournaals. De presentatie hiervan is afwisselend in handen van Jozephine Trehy en Onno Beukers. Daarnaast is NOS op 3 ook verantwoordelijk voor de nieuwsvoorziening op de speciale eindexamensite.

Website voor eindexamenkandidaten

Op www.3fm.nl/eindexamen staan inhoudelijke tips, ervaringen van bekende en onbekende eindexamenkandidaten én direct na afloop van de examens de antwoorden en uitwerkingen. Kandidaten kunnen er terecht voor ervaringen, klachten en de antwoorden, die realtime worden gepubliceerd. Iedere dag geeft een docent een last-minute tip.

3FM zoekt examenkandidaten die speciaal verslag doen van hun examens. Aanmelden kan via 3fm.nl/eindexamen. Aan oud-examenkandidaten (vrijwel iedereen boven de 18 dus) wordt gevraagd naar het beste en slechtste vak. En naar de fijnste docent.

Gratis voicemail voor eindexamenkandidaten

Eindexamenkandidaten kunnen speciale voicemails downloaden van Gerard Ekdom en NOS op 3 waarin wordt aangegeven dat ze niet bereikbaar zijn wegens de examens.
Je maakt kans om je examenfeest op te luisteren met een speciale DJ sessie van 3FM jock Domien Verschuuren en sidekick Tjibbe Tjibsma.

Sinds de zomer van 2010 maakt 3FM 'social radio'. Uiteraard twittert de 'Sociale Dienst' van 3FM de opmerkelijke examenzaken en wordt op de sociale netwerken Hyves en Facebook verder de dialoog aangegaan met alle kandidaten.

>> Naar de eindexamensite

Ster advertentie
Ster advertentie