3FM nieuws

Zo ziet een festival eruit als je het Indian Askin laat programmeren

  1. Nieuwschevron right
  2. Zo ziet een festival eruit als je het Indian Askin laat programmeren

Ritjes op gnoes, cocktails drinken in een boomhut en Royal Blood als headliner. Twee keer. Gewoon omdat het kan. De heren en dame van Indian Askin hebben een topfestival samengesteld voor je!

Chino, Ferry, Jasja en Bart zijn lekker bezig. Met z'n vieren vormen ze Indian Askin, een band die je een heerlijke rock/pop/punk-mix serveert. Ze staan deze zomer op het Best Kept Secret Festival, speelden op ESNS16 maar liefst vijf shows op één dag en zijn ook nog eens een kersverse 3FM Serious Talent-act!

3FM sprak de band na hun optreden bij Giel, waarbij ze overigens een hele vette Bowie-cover deden. Het viertal was al sinds een uur of vier 's ochtends in de weer, maar barstten alsnog van de creatieve ideeën! Hoe zou het ultieme festival van Indian Askin eruit zien? They really wanna tell you!

Welkom in de friendzone

Hoe het evenement gaat heten? Indian Askin: A Festival Of Friendship. "Lekker hippie, met unicorns en regenbogen enzo." Je kunt een dag of drie van al die vriendschap genieten, niet langer. Je moet tijdens dit weekend gewoon ál je energie aan het festival geven en daarna weer lekker naar huis.

Je tentje mag overal opgezet worden, ook direct naast de velden en festivaltenten. Er is tenslotte niets irritanters dan een takke-eind lopen naar het festivalterrein, aldus Bart. En zelfs als het uitverkocht is, moet er nog wel wat ruimte overblijven op het terrein. "Genoeg ruimte om lekker te liggen, zitten en dansen is écht belangrijk."

Line-up

Je begint je line-up natuurlijk met Phil Collins, want 'die is gewoon vet. Hij moet er sowieso zijn'. Ook is Royal Blood van de partij om twee keer te headlinen, op de vrijdag én zaterdag. Overige namen: Ty Segall, King Gizzard and the Lizard Wizard, Neu!, Soundgarden, Pearl Jam en Pink Floyd. Van laatstgenoemde krijgt Ferry geen genoeg: volgens hem mag Pink Floyd een keer 's nachts een set spelen van een uurtje of acht. Net als Lucas Hamming trouwens, die ze ook dólgraag acht uur lang achter elkaar willen zien spelen.

Daarnaast is Beck van de partij, naast het oer-Rotterdamse De Likt. "Oh De Likt moét komen, helemaal loco. Ik wil dan ook z'n broer erbij, die gast is vet. En als je dan bij z'n show gaat kijken, moet iedereen zo'n kapsel. Lekker strak achterover!'

Ook komt er een hologrammenpodium in een Andy Warhol-achtige stijl, waarop onder andere Michael Jackson, Amy Winehouse en Armand zullen staan. Ook bands die uit elkaar zijn, zoals The Secret Machines en Spacemen 3, worden for one night only digitaal bij elkaar geplakt zodat je alsnog op hun muziek kunt dansen.

Beestenbende

Het kern van het festival gaat een kinderboerderij zijn, waar je onder andere babyvarkentjes gaat vinden. Cute! Ty Segall zal een set doen in de hooischuur, want dat past lekker in het dierenthema. Ferry heeft ook nog wel een toevoeging: "GNOES! Ja, gnoes, dat is ook gewoon echt een goed idee. Dan kun je gnoe-rijden. Gnoe rodeo! Een ritje duurt dan drie minuten en kost vijf muntjes."

Na toevoeging van wat stokstaartjes ontstaat het idee om het festival gewoon in safaripark Beekse Bergen te houden, lekker praktisch. Krijgen de beesies daar wél oordoppen.

Naast de kinderboerderij vind je Café De Koe, de stamkroeg van de band. "We wonen daar bijna en willen het hele pand nabouwen op het festival. Je kunt daar echt the best burger in town eten. Misschien deze keer in thema? Gnoeburgers? Met pickled beans en vers babyvarkentjesspek, van die kinderboerderij haha. Sorry."

Hapjes en drankjes

Als je je tentje besluit op te zetten op het Festival Of Friendship, wordt er goed voor je gezorgd. Indian Askin regelt een gratis tajine voor je: "Zo'n Marrokkaans ding, waar je eten in kunt gooien dat dan langzaam gaart. Couscous enzo. Superlekker!" Ook is er en boomgaard aanwezig waar je je eigen fruit kunt plukken.

In het sprookjesachtige boself-gedeelte, ja dat is er ook, vind je een boomhutcocktailbar. Hier worden voornamelijk gin tonics geschonken, zonder poespas en in écht glas. "Dat kan hier gewoon. Iedereen is fucking cool op dit festival, niemand laat iets vallen. En we zijn wel een beetje groen verantwoord, want als je een kaartje koopt help je ook gewoon met opruimen."

Vikings

Als je je nog afvraagt waarom er een vikinghoofddeksel op de poster staat... Er is dus ook een vikingthema. In het meer liggen twee grote schepen die iedere avond met licht, geluid en grof geweld een Pirates Of The Caribbean-achtig showtje afleveren. In datzelfde meer is er een gedeelte afgezet waar je met dolfijnen kunt zwemmen, een wens van Jasja.

Om het vikingthema verder in eer te houden lopen er veel stoer uitziende mannen rond, mannen met baarden: "Het soort volk dat rijdend op een gnoe fruit plukt in de boomgaard, terwijl ze genieten van MDMA-punch met een parasolletje."

The end

Dat klinkt toch best prima, zo'n Festival Of Friendship! Nog snel een laatste wens van Ferry: hij wil graag een hologram van Katy Perry in z'n tent. "Ik hoef niet de echte, wil haar ook niet aan kunnen raken ofzo, heb een vriendin. Maar zo'n hologram zie ik wel zitten, haha!" Of dit ooit gaat lukken - samen met de gnoes, stokstaartjes en gratis tajines - blijft nog even een raadsel, maar sowieso dat we onze tijd wel vol krijgen met de superfijne nieuwe single: 'Really Wanna Tell You'!

Ster advertentie
Ster advertentie