3FM nieuws

Testconcert mét test maar zonder afstand verloopt goed

  1. Nieuwschevron right
  2. Testconcert mét test maar zonder afstand verloopt goed

Het testconcert in Barcelona waarbij de 1000 bezoekers geen afstand van elkaar hielden, maar wel van tevoren een test moesten laten afnemen, is goed verlopen. Geen van de bezoekers heeft COVID-19 opgelopen bij de test. Van tevoren waren ook alle deelnemers negatief getest.

Het proefevenement werd georganiseerd om te testen of een concert zonder onderlinge afstand, maar met sneltests en PCR-tests tot nieuwe besmetting zouden leiden.

PRIMA-cov studie

De test is gefinancierd door Primavera Sound, een groot jaarlijks festival in Barcelona. Elke deelnemer kreeg een stoffen mondmasker bij binnenkomst en was verplicht.

Alleen op vooraf bepaalde plekken mocht het masker af, zoals bij een bar. Wel mocht er gezongen en gedanst worden in de zaal met een capaciteit van 900 personen. De studie werd uitgevoerd door de FIGHT AIDS and Infectious Deseases Foundation en een ziekenhuis Barcelona.

2,5 uur durend concert

Alle bezoekers hadden voor binnenkomst een negatieve sneltest nodig. Niet alle bezoekers gingen richting het tweeënhalf uur-durende concert, dat waren 463 personen.

De andere bezoekers waren ingesteld als controlegroep. In die controlegroep werden met twee testen direct twee besmettingen gevonden.

OOK OP 3FM: DE NEDERLANDSE TIENDAAGSE

We beginnen het nieuwe jaar fris en fruitig met nieuwe muziek van Nederlandse bodem. Vanaf 4 januari hoor je op 3FM namelijk tien dagen lang de beste nieuwe Nederlandse muziek live!

3FM steunt Nederlandse artiesten en geeft ze een podium, nu juist in coronatijd. Vanaf aanstaande maandag 4 januari hoor je tien dagen lang extra veel van jouw favoriete artiesten live!

Met onder andere: Krezip, Froukje, Kraantje Pappie, Tim Dawn, Son Mieux en Nana Adjoa.

Kraantje Pappie met zijn mini-concert tijdens De Nederlandse Tiendaagse

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie