3FM nieuws

Metallica heeft album opgenomen met Lou Reed

  1. Nieuwschevron right
  2. Metallica heeft album opgenomen met Lou Reed

De metalmannen bevestigen verrassende samenwerking met de voormalige Velvet Underground-frontman.

Metallica lieten eerder dit jaar al weten dat ze opnames aan het maken waren voor "not really 100 percent a Metallica record." De band heeft gister op hun site laten weten wat dit geheime project inhoudt en ‘niet 100% Metallica’ blijkt een understatement. Ze kondigen vol trots aan dat ze “just completed recording a full length album that is a collaboration with none other than the legendary Lou Reed.”

Het idee

Het idee voor de samenwerking ontstond in 2009 toen de metalband samen met de voormalige Velvet Underground-frontman optrad tijdens het 25 jarige jubileumfeest van Rock and Roll Hall of Fame. Sindsdien speelden ze met de gedachte en een paar maanden geleden kwam het er ook echt van. Wanneer het album uitkomt, weten ze nog niet, maar de band kan wel vast vertellen dat de opnames afgelopen week zijn afgerond.

Metallica over Lou Reed

De heren zijn enorm trots dat ze met de legendarische Lou Reed mochten werken en ze hebben niets dan lovende woorden over de man: "A true innovator and easily one of the most influential songwriters, musicians, and performers in rock music history, Lou's work with the Velvet Underground and as a solo artist has such an enduring quality that he has long been revered and respected by us and many of our peers."

To be continued

Ze kunnen niet wachten om het resultaat van de samenwerking te laten horen en maken binnenkort meer details op hun site metallica.com bekend.

Ster advertentie
Ster advertentie