Naar homepage
3FM nieuws

Kendrick Lamar: een nieuw album op komst

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Kendrick Lamar: een nieuw album op komst

Met één berichtje breekt rapper Kendrick Lamar het internet. Want in dat ene berichtje kondigt hij zijn nieuwe album aan. Op 13 mei 2022 komt het vijfde album Mr. Morale & The Big Steppers uit. Wat kunnen we verwachten?

Groots

In de afgelopen 10 jaar heeft de rapper uit Compton, L.A. een onuitwisbare indruk gemaakt in de popcultuur. Zo is hij door Time Magazine genoemd in de Top 100 meest invloedrijke personen op aarde. Hij maakte 5 albums, won 14 Grammys, ontving een Oscar-nominatie en won de prestigieuze Pulitzer Prijs. De lijst met samenwerkingen is te lang om op te noemen.

Daarom is het extra bijzonder dat hij weer wat van zich laat horen na vier jaar stilte. Sinds zijn laatste album DAMN. (2017) trok hij zich terug en richt zijn vizier op andere zaken. Hij produceerde nog wel het album rondom de superhelden-film Black Panther samen met verschillende andere artiesten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mr. Morale & The Big Steppers

Net als bij vorige albums gaan fans er vanuit dat dit album weer een overkoepelend thema heeft. Zijn album good kid, M.A.A.d city (2011) gaat over een donkere jongen die samen met zijn vrienden zijn weg probeert te vinden in een stad die zichzelf kwijt is. To Pimp A Butterfly (2015) heeft veel jazz en funk-invloeden waarin hij naar de zwarte cultuur om 'm heenkijkt. Op DAMN. (2017) richt hij de blik naar binnen en ziet hij dat je de wereld pas kunt veranderen als je bij jezelf begint.

Op dit moment gaan verschillende theorieën rond op fora:
- het zou om een dubbelalbum gaan, gezien de titel
- hij heeft de visuele aspecten vorig jaar al getest tijdens een show in Las Vegas (zie video hierboven)
- op een eigen website zijn 399 lege folders te vinden die verwijzen naar verschillende bijbelversen
- op diezelfde website staat in de HTML-code een link naar een (nog online te komen) YouTube-video
- eventuele samenwerkingen zouden zijn met Jorja Smith, Nas, Florence Welch en Kodak Black
- hij zou in 2020 al bezig zijn met clipopnames

13-05-2022

Helaas is niets van dit alles te bevestigen. Het enige wat fans nu kunnen doen is afwachten en hopen dat er in de tussentijd nog een single wordt uitgebracht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie