3FM nieuws

Tove Lo zingt over seks, seks en seks

  1. Nieuwschevron right
  2. Tove Lo zingt over seks, seks en seks

En dat is met een reden! Niet omdat Tove Lo perse de verleidster wil uithangen, maar omdat ze het simpelweg de normaalste zaak van de wereld vindt.

Je hoort Tove Lo momenteel op 3FM met haar single 'Cool Girl', die afkomstig is van Lady Wood: haar debuutalbum én 3FM Album van de Week. Het valt ons op dat de Zweedse één onderwerp wel heel interessant vindt om over te schrijven... Seks.

Tove Lo over Lady Wood en alles daar omheen

Lady Wood's artwork is niet voor de poes (ha, sorry). Op de albumhoes trekt ze haar broekje naar beneden en alle 'o's zijn gevormd als vagina's. Althans, daar lijken ze verdomd veel op. In het bijbehorende boekje staan nog een paar sexy foto's, waaronder een topless kiekje.

Achter al deze sexyness zit wel degelijk een verhaal. Aan The Guardian vertelt ze waarom ze dit doet:

"Ik groeide op in een omgeving waar naaktheid en seks iets natuurlijks zijn, niet iets om je voor te schamen. In de VS denken ze dat ik een bad girl ben en tegen de regels in ga. Dat is niet wat ik wil zeggen of bereiken. Ik wil gewoon dat seks niet als iets slechts voelt."

Bovendien vindt Tove Lo het helemaal niets als haar openheid wordt gezien als iets ongewoons of iets "too much".

"Als een man dat doet vraagt niemand 'waarom?'. Het is niet slecht om open te zijn over seks en vrouwelijkheid. Seks en muziek zijn altijd al heel erg verbonden geweest!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Therapeutisch schrijven

Tove Lo gebruikt haar muziek om haar mening te verkondigen, maar ook om shit van zich af te schrijven. Ervaringen, vorige relaties, seksuele escapades... Het komt allemaal voorbij.

"Ik zet al mijn zwakheden in mijn nummers, waar iedereen ze kan zien. Zo deal ik ermee, het helpt me om verder te komen."

Toch vindt ze het af en toe confronterend om mee te maken dat mensen aardig wat over haar weten. Ze kan schrikken als een interviewer haar iets heel directs vraagt over een vorige relatie of haar seksleven.

"Dan denk ik 'Hoe de fuck weet je dat over me?' En dan bedenk ik me dat ik er zelf een nummer over heb geschreven."

Echt wennen gaat dat misschien niet, maar no way dat het Tove Lo tegenhoudt om te zingen over wat ze maar wil!

Bekijk Tove Lo's korte film Fairy Dust

Een album was niet genoeg. Daarom maakte Tove Lo een korte film van 30 minuten, waar een aantal van haar nummers in voorkomen. Hij is nogal #NSFW, dus áls je hem wilt bekijken, doe dat dan lekker effe ergens op een plekkie waar niet iedereen meegluurt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Waar ken je Tove Lo verder van?

Tove Lo brak door met de Hippie Sabotage-remix van haar nummer 'Stay High', dat ook 3FM Megahit werd. Daarna timmerde ze aan de weg met 'Fun', een samenwerking met Coldplay op A Head Full Of Dreams.

Lees ook:

>> Tove Lo is a pretty cool girl!
>> Lady Wood is 3FM Album van de Week
>> Scoor een date met een van deze openingszinnen

Ster advertentie
Ster advertentie