3FM nieuws

The Prodigy zet uitverkochte HMH in vuur en vlam

  1. Nieuwschevron right
  2. The Prodigy zet uitverkochte HMH in vuur en vlam

De firestarters van The Prodigy zetten vrijdagavond 10 april een stijf uitverkochte HMH in vuur en vlam. "Een groot feest!", "Super, super, super!". Jullie deden verslag!

(Foto: Hans-Peter van Velthoven)

Bij het horen van de naam The Prodigy denk je al snel aan de nummers 'Smack My Bitch Up' en 'Firestarter'. Maar voor de die-hard fans heeft de Britse groep al een batterij aan hits gemaakt. Onlangs kwam The Prodigy met hun nieuwe album The Day Is My Enemy. Genoeg reden dus om af te reizen naar de HMH Amsterdam voor een compleet uitverkocht optreden.

"Jaa! The Prodigy live in Heineken Music Hall! Hartstikke bedankt voor de kaarten 3fm! We gaan er een geweldige avond van maken!"
- Erwin van den Boogaard via de 3FM-app


Zinderende massa

DJ John van Luyn verzorgt het voorprogramma van The Prodigy. De menigte lijkt zich op te warmen voor de hoofdact, want echt losgegaan wordt er niet op het voorprogramma.

Hoe anders is dat wanneer hoofdact The Prodigy het podium opkomt. Zodra de eerste klanken van het nummer 'Breathe' klinken, verandert het publiek in een zinderende massa. The Prodigy staat bekend om hun energieke live shows waarbij het publiek compleet uit hun plaat gaat. Vanavond is daar geen uitzondering op.

"Prodigy in de HMH was geweldig. Zelfs achter in de zaal sprong het publiek nog."
- Frits van Beek via de 3FM-app

"Thanks 3fm voor de kaartjes voor The Prodigy! Echt een topavond gehad en geen seconde stil gestaan!"
- Sascha via de 3FM-app

"The Prodigy was echt SUPER vet! Wat een energie, wat een geluid."
- Rogier via de 3FM-app

Nieuw werk

The Prodigy speelt veel van hun nieuwe materiaal, maar er is ook zeker ruimte voor de wat oudere nummers. Klassiekers als 'Firestarter' en 'Voodoo People' worden afgewisseld met nummers van het nieuwe album, waaronder de singles 'Nasty' en 'The Day Is My Enemy'. En hoewel het nieuwe album nog maar een paar weken oud is, kunnen de die-hard fans de nummers al van begin tot eind meebleren.

"De nieuwe nummers werden goed ontvangen en de diehard fans brulden ze al uit volle borst mee. De sfeer zat er goed in. Ze hebben het weer geflikt."
- Niels Goesten via de 3FM-app

"The Prodigy was één groot feest! In de HMH komen ze absoluut tot hun recht. Dansen op de gouwe ouwes die voorbij kwamen, spectaculaire lichtshow en goede sfeer."
- Sanne via de SMS

"Eerste concert sinds de geboorte van onze dochter. Super vet! Had best wat langer mogen duren, kan nooit genoeg."
- SMS'je via 3333

Knallende afsluiter

Als knallende afsluiter speelt The Prodigy 'Take Me To The Hospital'. En wéér gaat de HMH compleet los. Als na het nummer het stof is gaan liggen en de lichten aangaan, zijn overal bezwete gezichten te zien. Maar vooral ook veel lachende gezichten. Wie beweert dat The Prodigy alleen in de jaren '90 populair was heeft het goed mis. Anno 2015 is de band nog steeds retepopulair, zo hebben ze weer eens bewezen.

Word concertverslaggever voor 3FM!

Stuur jouw foto's audiofragmenten of berichtjes in via de 3FM-app. Misschien vind je jouw recensie terug op de website, radio, in de app of op TV.

>> Lees hier hoe je verslag kan doen

Ster advertentie
Ster advertentie