3FM nieuws
BNNVARA

Suzan en Freek vonden transitie van covers naar eigen materiaal doodeng

  1. Nieuwschevron right
  2. Suzan en Freek vonden transitie van covers naar eigen materiaal doodeng

Hét coverdreamteam van Nederland Suzan en Freek zijn al jaren bekend door hun covers van bekende hits. Nu is het duo een nieuwe uitdaging aangegaan, het produceren van eigen muziek. En da's niet niks. Vanmorgen waren ze te gast bij Sanders Vriendenteam en speelde ze hun eerste track 'Als Het Avond is'.

Van alleen maar covers naar eigen materiaal, dat is even doodeng. "Heel veel mensen begonnen ons te volgen met die covers en ze begonnen het leuk te vinden, daar zijn wij heel blij mee. Maar je denkt ook meteen: dadelijk vinden ze ons opeens niet meer leuk. We zijn heel blij dat we het gevoel hebben dat veel mensen het leuk vinden." Aldus Suzan.

COVERTIJDPERK VOORBIJ?

Het tweetal heeft tot nu alleen maar positieve reacties gekregen over hun eerste eigen track. Betekent dit dat het covertijdperk tot een einde is gekomen? Freek: "Die tijd is niet voorbij, ik denk dat we altijd wel blijven coveren omdat dat is waar we vandaan komen en we vinden het heel leuk om een herkenbaar liedje te spelen."

BINNENKORT MEER NIEUWE MUZIEK

Over nieuw muziek blijft Suzan nog een beetje mysterieus: "We denken om in het voorjaar van 2019 met een EP of iets dergelijks te komen." Er komen dus meer nieuwe tracks, maar het is nog even spannend wanneer dit precies uitkomt.

'ALS HET AVOND IS' LIVE

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie