3FM nieuws

Prosper en Darlington zitten gevangen in ons vrije Nederland

  1. Nieuwschevron right
  2. Prosper en Darlington zitten gevangen in ons vrije Nederland

3FM-DJ Saskia Weerstand belde met Prosper, die zich al bijna vijftien jaar élke dinsdagochtend moet melden bij de politie omdat hij nog steeds geen verblijfsvergunning heeft.

Prosper (links) en Darlington Isaacs

Prosper (26) en Darlington (29) Isaacs moeten zich elke dinsdag melden op het politiebureau in Assen. Waarom? Om een stempeltje te halen. De broers hebben nog steeds geen verblijfsvergunning, terwijl ze in november al vijftien jaar in Nederland wonen. Saskia is geraakt door het verhaal en belde zondag (31 juli) met Prosper. Want hoe zit dat nou precies. Waarom krijgen ze geen verblijfsvergunning? En wat doen ze dan de hele dag?

Gevlucht naar Nederland

Prosper en Darlington zijn vijftien jaar geleden gevlucht voor de burgeroorlog in Sierra Leone. Als kinderen kwamen zij aan in Nederland. Ze groeiden hier op en leerden al vrij snel de taal. Prosper studeerde voor civiel technisch ingenieur en Darlington deed communicatie en informatiewetenschappen. Drie jaar geleden studeerde Prosper af. Hij wil super graag aan de slag, maar ja, dat mag niet zonder verblijfsvergunning. Dus zit hij thuis, te wachten tot hij er een krijgt. Niks doen frustreert hem.

"Mijn leven is stil. Echt stil. Ik kan helemaal niks doen. Ik zie al mijn vrienden en oude klasgenoten wel verdergaan. Ze zijn getrouwd, hebben kinderen en goede banen. Ik kan niet bouwen aan mijn toekomst. Ik kan bijna niks. Ja, ik kan wel op straat lopen, maar ja, that's it."

Prosper en Darlington in 2005

Hoe het kan dat Prosper en Isaac nog steeds geen verblijfsvergunning hebben snapt Prosper ook niet.

"Ik en mijn broer hebben altijd ons best gedaan.

Prosper en Darlington moeten zich elke dinsdagochtend tussen 8 en half 9 melden op het politiebureau in Assen. Dan krijgen ze weer een stempeltje. Een week later begint het feest weer opnieuw, en zo gaat het dus al veertien jaar lang. Saskia vroeg zich af wat Prosper tegen staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Klaas Dijkhoff zou willen zeggen.

"Wij willen ons best doen om goede Nederlanders te zijn. We willen graag werken, trouwen, kinderen krijgen... Een leven opbouwen in Nederland. Ik ken niemand in Sierra Leone."

Lees op Dagblad van het Noorden meer over Prosper en Darlington.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie