3FM nieuws

Vluchten voor festivals: we gaan met zijn allen naar België!

foto: Extrema Outdoor / Leyla Hesna
  1. Nieuwschevron right
  2. Vluchten voor festivals: we gaan met zijn allen naar België!

De festivalzomer waar iedereen massaal naar uitkeek viel, net als het weer, totaal in het water. Inmiddels is er bij onze Zuiderburen meer mogelijk en dus slaan mensen op de festivalvlucht.

Op naar België

De Nederlandse festival(na)zomer was van korte duur. De enige festivals die nu nog door gaan moeten genoegen nemen met 750 bezoekers per dag. Bij onze buren gaat het er anders aan toe.

Net over de grens in België vindt in het weekend van 17 tot en met 19 september het festival Extrema Outdoor plaats met zo'n 25.000 bezoekers. Het is 30 kilometer rijden, maar een wereld van verschil.

Extrema Outdoor

Danielle Smeets van Extrema vertelt in de laatste aflevering van podcast De Machine over wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een festival in België in coronatijden: "Qua capaciteit en bezoekersaantallen is het gewoon zoals wij het normaal doen." Op de camping staan zelfs zesduizend personen. Jaloersmakend!

Wel moeten ze daar voldoen aan voorwaarden zoals testen voor toegang en zijn er vereisten qua grootte. "Het is heel bizar, we zijn blij dat er hier wel iets kan."

Ook spreken Niels en Atze over minifestivalletjes in Nederland en praten Goldband en Tim Knol over hun ervaringen op de Vlaamse festivalweides.

Beluister de hele podcast hier - De Machine

Ster advertentie
Ster advertentie