3FM nieuws

Josephine Odhil in de 3FM Live Box: "Wanneer wordt self-care obsessief?"

NTR
foto: 3FM / NTRfoto: 3FM / NTR
  1. Nieuwschevron right
  2. Josephine Odhil in de 3FM Live Box: "Wanneer wordt self-care obsessief?"

Nieuw talent in de 3FM Live Box! Josephine Odhil kwam langs bij Vera On Track om haar dromerige, psychedelische liedjes te spelen. Dit supercreatieve multitalent heeft van lockdowns eigenlijk weinig last, want het liefst zit ze thuis muziek of beeldende kunst te maken. Haar liedje "Be Your Better Self" gaat volgens Josephine over "the dark side of self-care".

De Popronde zou eigenlijk afgelopen zaterdag zijn geëindigd met een groot Eindfeest in Amsterdam. We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen waarom dat niet doorging... Heel jammer, want op de Popronde kun je elk jaar een heleboel nieuw Nederlands talent ontdekken: onder andere Kensington, EUT en Chef'Special zijn hun carrières ooit op dit reizende festival begonnen.

Daarom nodigde 3FM-dj Vera Siemons op de dag van het Popronde Eindfeest een van haar favoriete Popronde acts van 2021 uit in de studio: Josephine Odhil. Zij kwam in Vera On Track samen met haar band een livesessie spelen, en die kun je nu terugkijken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Multitalent

Als je houdt van dromerig, gelaagd en een beetje psychedelisch, dan ben je bij Josephine Odhil aan het goede adres. Ze zat eerder al in de band The Mysterons, die al op Lowlands en Into The Great Wide Open hadden gestaan. Nu, met haar soloproject, kan ze al haar creativiteit kwijt.

Josephine is namelijk multi getalenteerd: behalve liedjes maakt ze ook beeldende kunst, onder andere het trippy artwork van haar singles. In de 3FM studio vertelt ze dat die creativiteit haar dan ook door de verschillende lockdowns heen sleept: "Ik hoef me niet te vervelen tijdens lockdown, dat is nooit het probleem. [...] Ik vind het ook heerlijk om thuis in mijn eentje te werken, dan maakt lockdown eigenlijk helemaal niet uit."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Self-care

In de 3FM Live Box speelde Josephine twee liedjes, waaronder haar recente single "Be Your Better Self". Dat liedje gaat een beetje over "the dark side of self-care", aldus Josephine. "Wanneer wordt self-care obsessief? [...] Het ging over obsessief bezig zijn met jezelf verbeteren. [...] Dat je heel erg bezig bent met: ik moet dit, dit, en dat doen om de beste versie van mezelf te zijn, en daar dan helemaal in doorslaan."

Interview Josephine Odhil: "The dark side of self-care"

Vera On Track

Vera Siemons presenteert elke zaterdag- en zondagavond het programma Vera On Track op NPO 3FM, van 19:00​​​ uur tot 22:00​ uur. Luister voor de beste nieuwe muziek, het laatste festivalnieuws en interviews die je een kijkje achter de schermen geven van je favoriete festivals en artiesten!

Ster advertentie
Ster advertentie